Redactie
Redactie Confession 14 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Cleo (23): ‘Mijn vriend leent mijn spullen uit en nu wil ik dat hij ervoor betaalt’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Deze week deelt Cleo* (23) haar verhaal.

‘Mijn vriend leent mijn spullen uit en nu wil ik dat hij ervoor betaalt’

“Ik en mijn vriend wonen nu een jaar samen. Het gaat allemaal erg goed, maar we moesten beiden wel even flink wennen. We woonden hiervoor namelijk allebei gewoon thuis en daar werd veel voor ons gedaan. Het was dan ook even een opgaven om de taken in huis goed te verdelen.

Ik kook, doe de boodschappen en doe de was, terwijl mijn vriend zich voornamelijk bezighoudt met schoonmaken en opruimen. Dit vindt hij toevallig het leukste om te doen, terwijl ik het juist het meest saaie klusje vindt, dus dat kwam meer dan goed uit. Toch merkte ik de laatste tijd opeens wel dat ik veel vaker spullen kwijt was, maar ik ging er vanuit dat mijn vriend ze gewoon op een nieuwe plek had opgeborgen.”

Luna (29): ‘Mijn vrienden zijn boos omdat ik ze heb uitgenodigd op mijn nep bruiloft’

Uitgeleend

“Niks was echter minder waar, want toen ik mijn vriend vroeg waar mijn spullen waren zei hij dat hij het had uitgeleend aan een collega van hem. Ik werd boos op hem, want hij had zonder dat met mij te overleggen iets van mij uitgeleend aan iemand die ik niet eens kende. En je kan het misschien al raden, ik heb dit item nooit meer teruggezien.

Maar hier bleef het niet bij, want ik kwam erachter dat hij vaker spullen van me uitleende zonder het te vragen en ik ze dan voor langere tijd kwijt was. En in het ergste geval zag ik dingen nooit meer terug. En ondanks dat ik mijn vriend hier meerdere keren op heb aangesproken bleef hij het doen. Dus begon ik te eisen dat hij mij de waarde betaalde van mijn spullen die hij zomaar uitleende. Hij vond het belachelijk dat ik dit aan hem vroeg en zei dat hij alleen maar aardig was tegen anderen en hun probeerden te helpen, maar dat boeit me niet. Hij doet het namelijk met mijn en niet zijn eigen spullen en daar ben ik wel klaar mee.”

Fran (26): ‘Mijn Tinderdate kwam zwanger aan op onze eerste date’