Redactie
Redactie Confession 3 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Merle (21): ‘Ik eet altijd stiekem eten van mensen hun bord als ze niet opletten’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Merle* (21) over hoe zij stiekem eten van andere mensen opeet.

‘Ik eet altijd stiekem eten van mensen hun bord als ze niet opletten’

“Ken je van die mensen die niet kunnen kiezen als ze uiteten gaan? Ik ben er daar een van. Als ik weet dat ik uiteten ga zorg ik er altijd voor dat ik thuis alvast even de kaart heb gecheckt. Maar zelfs dan vind ik het lastig om te kiezen, want er zijn altijd zoveel verschillende lekkere varianten waaruit je kunt kiezen.

Ik zorg er daarom vaak voor dat als ik samen met iemand uiteten ga, we verschillende maaltijden delen. Maar zelfs daar heb ik sinds een tijdje niet meer genoeg aan. Daarom ben ik met een nieuwe ‘hobby’ begonnen. Als ik tegenwoordig in een restaurant zit, en ik bijvoorbeeld even naar de wc ga, kijk ik of ik wat eten kan snoepen van de mensen waar ik langsloop.”

Romy (23): ‘Op werk eet ik alleen een broodje met ijsbergsla zodat ik niet aankom’

Betrapt

“En dat lukt maar al te goed. Veel mensen zijn soms zo druk met hun telefoon of met iets wat er op dat moment gebeurt dat ze helemaal niet doorhebben dat ik wat van hun bord afpak. Het is eigenlijk te bizar voor woorden hoe weinig mensen het doorhebben. Iedereen zit helemaal in hun eigen wereld.

Het is tegenwoordig zelfs een soort sport voor me geworden. Als ik ergens aan het eten ben kijk ik bij hoeveel mogelijk mensen ik wat eten kan pakken. En door de spanning dat mensen dit door kunnen hebben krijg ik er een echte adrenaline-kick van. Heerlijk vind ik dat. En ik kan alles proeven wat ik maar wil. Daarnaast vind ik het ook vooral heel grappig als mensen het wel doorhebben dat er wat van hun bord is verdwenen, maar dan ben ik natuurlijk allang weer weg. Maar de meesten valt het niet eens op.”

Sanna (28): ‘Ik ben naar Antwerpen verhuisd voor de liefde, maar ik heb spijt’

*De echte naam is bekend bij de redactie.