Redactie
Redactie Confession 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Romy (23): ‘Op werk eet ik alleen een broodje met ijsbergsla zodat ik niet aankom’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt.’

Deze week vertelt Romy* (20) over haar eetgewoontes. Trigger warning: mocht je worstelen met eetproblemen bedenk dan goed of je verder wil lezen. Hulp nodig? Je huisarts kan je goed op weg helpen.

Een broodje met sla

“Ik heb nooit echt van eten gehouden, ik zag het altijd als een ding dat moest. Niet echt fijn dus. Vroeger vond ik het gewoon niet nodig, ging ik liever spelen of tv kijken. Toen ik ouder werd, zeg 13, ging ik pas nadenken over wat eten met je lichaam doet. Ik weet dat het brandstof is en dat ik het nodig heb, maar ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten. Er moeten zo min mogelijk calorieën in mijn maaltijd zitten anders ervaar ik stress. Als ik naar werk ga, eet iedereen de hele dag maar snacks of grote broodjes of frituursnacks. Maar.. je zit ook de hele dag achter je laptop dus je verbrandt ook niks. Daarom neem ik altijd een broodje met ijsbergsla mee.. toch die koolhydraten maar niet de vetten. Het lijkt een broodje gezond, dus heel veel vragen krijg ik er ook niet over.”

Heeft niemand iets in de gaten?

“Tot nu toe niet, omdat ik dus altijd wel eet. Het is niet dat ik mijn eten weggooi of dat ik maaltijden oversla. Oké, ik skip de verjaardagsnacks wel altijd. Dus als iemand trakteert met taart doe ik alsof ik een hapje eet en daarna gooi ik het in de prullebak.”

* De echte naam van Romy is bekend bij de redactie.

Ook een (anonieme) confession? Mail naar [email protected]

 

Wij vroegen aan ChatGPT: hoe kom je uit die winterdip?!