Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Skincare-praat: Wat is collageen precies en hoe gebruik je dat in je voordeel?

Hoe ouder je wordt, hoe meer je huid gaat hangen. Je hebt je moeder of je schoonheidspecialiste vast wel eens horen kakelen over collageen, maar dat lijkt nog zo ver weg. Toch is collageen heel belangrijk voor een jeugdige uitstraling en je kunt de natuur zeker een handje helpen. Niet met botox of fillers, maar door de juiste stappen te ondernemen blijf je heel lang een frisse look en jonge look houden.

Wat is collageen?

Collageen is als de architect van onze huid. Het is een lijmvormend eiwit dat verantwoordelijk is voor de structuur, elasticiteit en stevigheid van onze huid, haar, nagels, you name it! In feite is het alsof collageen het geheime ingrediënt is voor een strakke en jeugdige uitstraling. Het zorgt ervoor dat onze huid veerkrachtig blijft.

Naarmate we ouder worden, begint ons collageengehalte te kelderen. Dat is als de zwaartekracht een rol begint te spelen. De resultaten? Hallo, fijne lijntjes en rimpels.

Hoe zorg je ervoor dat je collageenlevels goed blijven?

Laten we kletsen over je huid.

Is ‘ie weer: let op je voeding

Niet leuk, maar je voeding is zó belangrijk. Voedingsmiddelen zoals vis, kip, eieren, en groenten zitten vol collageen-boostende voedingsstoffen. Een stevige portie zalm en een zijdezachte huid? Yes, please!

Collageensupplementen als hulpje

Collageensupplementen zijn heel belangrijk in je skincare-routine. Ze helpen je lichaam om collageen aan te maken en zijn beschikbaar in allerlei vormen – poeders, pillen en ga zo maar door. Kies wat het beste bij jou past!

Hydrateer als een pro

Collageen houdt van vocht. Dus, hydrateer die huid als een malle. Water is je beste vriend, en je huid zal je dankbaar zijn met een natuurlijke glow.

Zon, maar met mate

Zon is geweldig, maar overdrijf het niet. UV-stralen zijn als de boemannen voor collageen. Smeer jezelf in met zonnebrand en ga beschermd door het leven. Sowieso geen slecht idee, zon is helemaal niet zo goed voor je.

Niemand wil droge lippen: zó kom je er weer vanaf