Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Niemand wil droge lippen: zó kom je er weer vanaf

Het liefste gaan we altijd door het leven met een goed gehydrateerde huid en lippen. Maar toch lukt dat niet altijd en dat is gewoon rot. Gelukkig zijn er wel heel veel dingen die jij kunt doen om je lipjes te verzorgen.

Droge lippen zijn geen pretje

Merk jij nu ook dat je huid iets droger wordt, nu het langzaam herfst wordt? Dat is een heel logisch gevolg, maar niet heel fijn. Los van dat het er misschien esthetisch niet heel mooi uit ziet, zijn droge lippen vaak ook pijnlijk. Hoe kom je er vanaf?! Daarvoor moet je eerst begrijpen hoe je er aan komt.

Hoe kom je aan droge lippen?

Koude, winderige en droge weersomstandigheden kunnen vocht aan je lippen onttrekken, waardoor ze uitdrogen. Daarnaast kan het ook zijn dat je zelf niet voldoende gehydrateerd bent, doordat je te weinig drinkt. Gebruik je lipproducten met alcohol of menthol? Ook dat kan ervoor zorgen dat je lippen uitgedroogd raken. En als laatste.. als je vaak aan je lippen likt of knabbelt kan het ook zijn dat je natuurlijke vochtbalans verstoord wordt.

Oké, je kunt nu vast wel bedenken wat op jou van toepassing is.

Hoe kom je van droge lippen af?!

Dat is de grote vraag. Maar, er zijn ook heel veel antwoorden mogelijk!

Hydrateer van binnenuit
drink voldoende water om je lichaam goed gehydrateerd te houden, wat ook je lippen zal helpen.

Gebruik een milde lippenbalsem
kies lippenbalsems die hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, kokosolie of bijenwas bevatten. Breng ze regelmatig aan, vooral voor het slapengaan. Eentje die altijd goed werkt en zorgt voor verlichting is de Blistex lip relief. Smeer op voordat je gaat slapen (zo kan je ook niet per ongeluk likken) en in de ochtend is het vaak al een stuk beter.

Vermijd bijten en likken
Probeer te stoppen met het bijten of likken van je lippen, omdat dit de situatie alleen maar verergert.

Bescherm je lippen
Draag in koude en winderige omstandigheden een sjaal om je mond te bedekken of gebruik een lippenbalsem SPF om je lippen te beschermen tegen de zon.

Exfolieer voorzichtig
Verwijder dode huidcellen door af en toe je lippen voorzichtig te exfoliëren met een zachte lipscrub of een tandenborstel met zachte haren. Deze lipscrub van Burt’s Bees is ook een aanrader.

Ook last van droge voeten? Zó kom je daar vanaf.

10 dingen die succesvolle vrouwen elke ochtend doen vóór negen uur