Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Schaam jij je voor je droge voeten? Zo worden ze weer mooi en zacht

In de zomer lopen we vaker op sandalen en slippers dan in andere seizoenen, wat betekent dat je voeten ook vaak te zien zijn. Wat nou als je snel droge voeten vol velletjes en eelt hebt? Misschien niet een heel charmant zicht, maar is natuurlijk in principe niks mis mee. Mocht je nou wel zachte en poezelige voetjes willen, let dan goed op.

Schaam jij je voor je droge voeten? Zo worden ze weer mooi en zacht

Je kunt natuurlijk naar een pedicure gaan om je voeten te laten behandelen. Het is makkelijker, maar kost je wel geld. Mocht je het nou zelf willen doen, dan zetten we wat tips voor je op een rij.

1. Droge voeten vijlen

Als je veel eelt hebt dan is het handig om eerst het meeste van je voet af te vijlen. Dit doe je gewoon met een voetvijl, die heb je in handmatige versies en in een automatische vorm. Let wel goed op dat je niet vijlt op natte voeten, dan zijn je voeten net ‘rubber’, volgens Dr Bharti Rajput in een interview aan Glamour UK. De kans op beschadigingen en scheurtjes is groter en het gaat gewoon minder makkelijk.

2. De juiste crèmes

Als het eelt van je voet verdwenen is wil je je voeten natuurlijk ook regelmatig insmeren met de juiste crèmes. Doe dit regelmatig, dan zal je ook snel verschil merken. Probeer thuis niet op blote voeten te lopen, zo worden ze sneller vies en worden ze blootgesteld aan de omgeving waardoor ze ook weer sneller uit kunnen drogen. Deze crème van O’Keeffe’s is bijvoorbeeld harststikke fijn.

3. Voetenmaskers

En dan als laatste.. bestaan er ook nog voetenmaskers! Zakjes waar jij je voeten voor zo’n twintig minuten in laat weken. Hetzelfde idee als een gezichtsmasker, het reinigt en verzacht. Kijk, dat heb je nodig! Deze variant van Scholl is super voedend en zorgt voor hele zachte voetjes.

Trend alert! Chunky sandalen zijn helemaal hot – hier koop je de leukste items