Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers gebruiken massaal tape tegen voorhoofdrimpels: hoe werkt dit?

TikTok leert ons veel dingen bij. Zo zagen we al eerder hoe face tape je botstructuur kan definiëren. Nu hebben we een nieuwe hack gevonden het het is een bijzondere: TikTokkers beweren namelijk dat je met behulp van tape (daar is ‘ie weer!) de rimpels en fijne lijntjes in het gezicht kan verminderen. En dan met name op je voorhoofd. Het resultaat is inderdaad te zien, maar is dit ook goed voor je huid?

Wij zochten het uit.

Lekker tapen

Oké, maar hoe werkt deze hack? De tape wordt voornamelijk op het voorhoofd en naast de ogen aangebracht. Veel TikTokkers slapen elke nacht met de tape en zien na ongeveer vier nachten resultaat. Ze plakken de tape op plekken waar vaak fijne lijntjes en rimpels te zien zijn en plakken de tape zo dat het je huid een beetje omhoog trekt. Je voorhoofd ziet er dan een beetje uit alsof je een hele strakke paardenstaart in hebt. De tape trekt dus je gezichtshuid strak en zorgt ervoor dat de fijne lijntjes en rimpels zichtbaar verminderen. TikTokker @theaussierapunzel laat zien hoe ze de tape aanbrengt en ook deelt ze de (verbluffende) resultaten:

@theaussierapunzel

I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp

♬ Hits 2021 (Mashup) – Trinix

Resultaat tape hack lange termijn

Hoe mooi het resultaat er ook uitziet, op de lange termijn zal deze hack de veroudering van je huid misschien zelfs wel versnellen. Door je gezicht af te plakken met tape wil je de spieren tijdens het slapen stil te houden. Dit doe je om te voorkomen dat je spieren ‘werken’. Maar.. het blijkt dat je door de tape te plakken er juist voor zorgt dat spieren harder gaan werken en dit zorgt voor.. rimpels.

De tape

Daarnaast moet je goed letten op de soort tape die je gebruikt. Op TikTok gebruiken sommige mensen verftape of andere tapes die voor andere dingen dan de huid zijn bedoeld. In deze tapes zitten vaak de ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de huid en dat wil je natuurlijk niet. Je huid kan dan extra gevoelig worden en er kan zelfs irritatie (+puistjes!) ontstaan. Ook kan de tape ervoor zorgen dat er een laag van de huid wordt verwijderd als je de tape weer van je gezicht af haalt, wat weer kan zorgen voor bacteriële infecties en littekens.

Let altijd goed op dat je niet alles wat je op TikTok tegenkomt gaat proberen! Doe eerst zelf onderzoek en denk af en toe logisch na. Maar we geven toe: interessant is het wel.

TikTokkers gebruiken massaal zelfbruiner om te contouren – maar werkt het ook?