Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Gezien op TikTok: face tape hack die je botstructuur definieert

TikTok staat vol met de meest handige hacks. Of je nou opzoek bent naar een make-up hack of haar hack: op het razend populaire platform vind je het allemaal. Wij hebben een nieuwe handige hack gevonden op TikTok. De face tape hack gaat namelijk compleet viraal, het lifting resultaat dat deze face tape geeft is fantastisch.

Hoe werk face tape en is het wel zo goed voor je huid?

Face tape

Een dunne, doorzichtige strook tape wordt op de zijkant van het gezicht aanbracht om de nek, kaaklijn, jukbeenderen of ogen zichtbaar op te tillen en te definiëren. Op deze manier definieer je je botstructuur zonder een make-up product te gebruiken. De face tape geeft een soortgelijk effect, als wanneer je een hoge staart in doet. Dit trekt je gezichtshuid strak en definieert je gezichtsstructuur. TikTokker @bauerbeauty laat zien hoe je de tape aanbrengt:

@bauerbeauty

#facetapes #facelifttapes #facelift #kardashianmakeup #instantfacelift #antiaging #makeup #skincare #mua #esti #fyp #foryoupage

♬ original sound – barrier queen

Je doet de tape op voordat je je make-up op doet. Maak de plek waar je de tape plakt, net boven je oren dus, schoon en droog voordat je de de face tape opplakt. Verdeel je bovenste en onderste deel haar in tweeën, het bovenste deel doe je in een knotje. Plak de face tape bij je linkeroor en doe het touwtje achter je hoofd langs en plak vervolgens het andere deel bij je rechteroor. Laat het bovenste deel van je haar weer zakken en voilà je gezichtsstructuur is gedefinieerd.

TikTokker @luisa_simonaa laat zien het resultaat die de tape geeft zien:

@luisa_simonaa

#fyp #makeup #perte #makeuptutorial

♬ original sound – Chibi Chan~✨

Soorten face tape

Er zijn twee veel soorten face tape. De eerste soort type zien we op TikTok veel voorbij komen. Deze face tape is verbonden door een elastische band. Het loopt rond je hoofd en je haar zorgt ervoor dat de tape niet te zien is. Het andere type zijn losse stukken tape die niet zijn verbonden door een band. Deze worden vaak gebruikt om een ​​plooi in je oog te creëren of om het gebied rond je ogen te liften.

Gevolgen voor de huid

De lijm die vast zit aan de tape is niet schadelijk voor de huid, tenzij je allergisch bent voor deze tape. Ook moet je zorgen dat je haar niet in de tape vast komt te zitten, dan ga je namelijk veel haren verliezen en dat is niet de bedoeling. Laat de tape niet langer dan drie uur zitten en verwijder de tape zodra het begint te tintelen, jeuken of ongemakkelijk voelt.

Tips

Gebruik een toner om de olie van je huid te verwijderen, op de plek waar je de tape gaat plakken. Kies een elastische band die bij je haarkleur past en breng make-up op de tape aan, om het beter te verbergen.

Wil je deze hack proberen? Hier kun je de face tape bestellen.

Door deze slimme TikTok-hack word jij nooit meer wakker met dof haar