Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 18 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers gebruiken massaal zelfbruiner om te contouren – maar werkt het ook?

We hebben weer een handige tip voorbij zien komen op TikTok. Dit keer geen concealer-hack, maar een bijzondere tip waar je niet gelijk aan zou denken. Maar…. als het goed uitpakt ook een hele goede. Wil jij een gedefinieerde botstructuur zonder dat je make-up hoeft te dragen? Dan is dit echt wat voor jou. TikTokkers gebruiken namelijk massaal zelfbruiner om hun gezicht te contouren en te definiëren.

Hoe werkt dit?!

Contouren met zelfbruiner

Bij deze hack is het de bedoeling dat je eerst je volledige gezicht insmeert met zelfbruiner oen vervolgens ga je hetzelfde spul aanbrengen op de plekken waar je normaal ‘contour’ zoals bronzer aanbrengt. Wij zagen de hack als eerst voorbij komen bij TikTokker @abbybaffoe. Ze brengt de zelfbruiner aan met een beautyblender onder haar jukbeenderen, haarlijn en kaaklijn. In de video legt ze uit dat de contouren er nu nog wat hard en strak uitzien, maar dat ze de volgende ochtend mooi zullen overlopen. Wil je precies weten hoe ze het doet? Bekijk dan de video hieronder:

@abbybaffoe

Reply to @jurassicaa_ whoever thought of this- bless your heart 💓

♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Resultaat

@abbybaffoe laat ons in de video achter met een soort cliffhanger, want we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de contour er de volgende keer uit ziet.
Gelukkig post ze ook het resultaat. We kunnen wel zeggen dat het einde ervoor heeft gezorgd dat wij dit écht willen proberen. Aanschouw zelf:

@abbybaffoe

Reply to @kialarenae self tanner face contour morning reveal 🤌🏼

♬ original sound – Abbybaffoe

Dit is toch ge-wel-dig? @abbybaffoe gebruikt de St.Tropez x Ashley Graham mousse self tan.

Anderen proberen de hack ook

Ook TikTokker @daniellemarcan probeerde op het account van @coco_and_eve de hack uit. Ze smeert eerst een moisturizer op en gebruikt net als @abbybaffoe een tan mousse. Wel gebruikt Danielle een make-upkwast in plaats van een beautyblender. Ze doet de mousse in de dop van de fles zodat je de mousse makkelijker op je gezicht kan aanbrengen met de kwast. Ze brengt de zelfbruiner aan onder haar jukbeenderen, haarlijn, kaaklijn en op het tipje van haar neus. Ook zij laat het resultaat zien en dat is prachtig.

@coco_and_eve

Reply to @lynbeanz Protip: How to contour & sculpt your face with a self tan! @daniellemarcan #beautytips #selftan #beautyhacks #makeup

♬ After The Storm – Kali Uchis

@daniellemarcan gebruikt de Sunny Honey bronzing foam en Brush.

Wij gaan deze tip sowieso proberen!

TikTok gaat los over self tanning drops die jouw huid een gezonde glow geven