Emma Toussain
Emma Toussain Confession 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Romay (22): ‘Mijn vriend steunt mij niet in mijn droom TikTokker te worden’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Romay* (22) over droom om TikTokker te worden.

Hi Romay, vertel ons over jouw droom

“Ik ben in de pandemie begonnen met het maken van video’s en meer omdat ik mezelf verveelde. Ik ging mezelf stylen, leuke make-uplookjes aanmeten, pakketjes uitpakken.. ik vond dat echt leuk. Inmiddels heb ik zo’n 10 duizend volgers en probeer ik daar echt mijn werk van te maken. Ik word namelijk echt gelukkig van wat ik doe en ik hoop dat ik dat kan uitbreiden.”

Maar.. er lijkt een kleine kink in de kabel te zitten. Klopt dat?

“Ja, mijn vriend vindt het namelijk verschrikkelijk wat ik doe. Hij noemt me vaak oppervlakkig, egoïstisch, narcistisch en ga zo maar door. Hij snapt niet dat ik mezelf zo op beeld zet en hij vindt ook dat ik mezelf voor schut zet. Hij vergelijkt me de hele tijd met Monica Geuze, dat ik haar niet ben en dat het onzin is dat ik zo veel tijd in deze droom stop. Maar.. ook zij is ooit begonnen hiermee. Niemand begint met honderdduizenden volgers en ik denk echt dat ik hier iets moois van kan maken. Maar dat hij mij niet steunt doet me pijn. Sterker nog: hij steunt me niet alleen niet, hij kraakt het af.

Heb je al geprobeerd hier over te praten?

“Nee dat durf ik niet. Elke keer als ik er tegenin ga dan krijgen we ruzie. Dus ik vermijd al die gesprekken liever en doe mijn ding als hij er niet bij is. We wonen nog niet samen, dus dat is opzich goed te doen. Als het niet gaat over mijn droom dan is het super gezellig met hem en doet hij heel lief. Maar ik durf hem nu ook niet meer om een foto te vragen als we op vakantie zijn, omdat hij vindt dat ik de vakantie dan verpest met mijn oppervlakkige gedoe.”