Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 7 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo kan je archetypes gebruiken om je persoonlijke stijl te vinden

Tegenwoordig hoppen we met z’n allen van de ene naar de andere trend toe. Helemaal leuk natuurlijk, maar dat een trend in is betekent niet direct dat het ook goed bij je past. Daarom vertellen wij je hoe je met vastgestelde archetypes jouw persoonlijke stijl kunt vinden.

Ben jij klaar om jouw persoonlijke stijl voor eens en voor altijd te omarmen?

Archetypes

Archetypes zijn universele, aangeboren gedragingen en persoonlijkheden die een rol spelen in het beïnvloeden van menselijk gedrag. Dit betekent dat ons gedrag terug te leiden is naar vaak meerdere dominante archetypes. Voor vrouwen kennen we 7 verschillende archetypes, namelijk de lover, huntress, sage, mystic, mother, maiden en queen.

Wat betekenen deze verschillende archetypes precies en welke ben jij? Dat kan je op deze site testen en uitzoeken. Maar wist je ook dat je deze archetypes kunt inzetten bij het vinden van jouw persoonlijke stijl? Wij vertellen je precies hoe het werkt en geloof ons: er gaat een complete wereld voor je open.

Oude spijkerbroek die niet meer past? Zo maak je er een trendy spijkerrok van

Persoonlijke stijl

Bij elke archetype zijn er verschillende eigenschappen die naar voren komen. Als je jouw achetype weet en de daarbij horende eigenschappen, kan je kijken welke kledingstijl hier goed bij past. Het achetype die bij jouw naar voren komt omschrijft namelijk welke vibe jij van nature afgeeft en hier kan je nog beter op inspelen met de kleding die je draagt.

Op TikTok is er een account te vinden die voor alle archetypes laat weten welke verschillende stijlen er het beste bij passen. Per archetypes zijn er namelijk ook nog verschillende substijlen. Zo kan jij kijken welke stijl van jouw achetype het allerbeste bij jou past. Heb jij de test gedaan en weet je wel achetype je bent? Dan is het tijd om op onderstaand TikTok-account te gaan rondneuzen. Succes met het vinden van jouw stijl!

@heymisskelsey

#stitch with @nocontextyagass Finding your personal style using the idea of feminine archetypes #femininearchetypes #personalstyle #confidenceboost #archetypes #greenscreen

♬ original sound – Kelsey | Beauty & Style Tips |

@heymisskelsey

Using archetypes to find your personal style part 2 #personalstyle #femininearchetypes #archetypes #confidenceboost #feminineenergy #greenscreen

♬ original sound – Kelsey | Beauty & Style Tips |

Altijd al een kleuranalyse willen doen? Dat kan nu met ChatGPT