Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 1 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Oude spijkerbroek die niet meer past? Zo maak je er een trendy spijkerrok van

We zien ze overal voorbijkomen: de lange spijkerrok. Het is een van de meest gewilde items van dit moment en de kans is daarom groot dat ook jij er eentje wilt scoren. Maar wist je dat je er zelf ook gewoon een kunt maken van een oude spijkerbroek?

Wij vertellen je precies hoe het zit!

Shoppen

Shoppen: het is een van onze favoriete bezigheden. Tegenwoordig ook steeds makkelijker doordat je niet alleen in de stad, maar ook online de meest leuke en mooie items kunt scoren. Wij worden dan ook regelmatig verleid om mooie topjes, broeken en andere kleding aan onze kast toe te voegen.

We kunnen er geen genoeg van krijgen, maar goed voor het milieu is het niet. Natuurlijk proberen we wel items te kopen waarmee we jaren vooruit kunnen, maar je wilt ook een beetje met de trends meegaan. Maar wist je dat je dit ook kunt doen door oude items uit jouw kast in een nieuw jasje te gieten?

Dit advies van een TikTok-oma is iets wat we allemaal moeten horen

Zelf spijkerrok maken

Wij hadden in onze kast nog een stapel met oude spijkerbroeken liggen die ons eigenlijk niet helemaal meer goed pasten. Zonde om weg te gooien, want van deze spijkerbroeken kan je prachtige lange spijkerrokken maken. Het enige wat je nodig hebt is TikTok, een naaimachine en wat uurtjes van je tijd.

Je moet namelijk de binnenste naden van je spijkerbroek helemaal openmaken, om ze vervolgens als een rok weer aan elkaar te naaien. Hier en daar een beetje passen en meten en voordat je het weet is het een lange spijkerrok geworden. Win, win als je het aan ons vraagt!

@crxtina_

Gorgeous girls upcycle xx #diy #jeans #denimskirt #jeanstoskirt #fyp #sewing #longdenimskirt #denimmaxiskirt

♬ Flowers – Miley Cyrus

Tweede paasdag: dit is waarom jij vandaag vrij bent