Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 11 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Volgens TikTok is dit de natuurlijke versie van Ozempic

Is bijna elke celebrity dit jaar kilo’s afgevallen of ligt het aan ons?! De kans is groot dat het komt door het medicijn Ozempic, iets wat eigenlijk bedoeld is voor mensen met diabetes. The rich en famous kunnen er makkelijk aan dit spul komen, omdat ze contacten hebben én geld.

Maar volgens TikTok moet deze natuurlijke versie voor hetzelfde resultaat zorgen en je valt er niemand mee lastig. Je laat de medicijnen over voor mensen die het écht nodig hebben en natuurlijke middelen kunnen bij jezelf niet zo’n kwaad.

Natuurlijke Ozempic

Iedereen wil wel eens kilootjes kwijt en met Ozempic lijkt dit geen probleem. Maar.. het is opvallend hoe veel mensen het gebruiken. En dat terwijl het voor diabetespatiënten bedoeld is. Wij raden dit dan ook echt niet aan, want dit is niet hoe je op een gezonde manier af moet vallen. Gezonde voeding en beweging zou de basis moeten zijn als je dit wilt bereiken. En ja – daar gaat tijd in zitten.

Toch zijn er wel wat handige tips die ervoor kunnen zorgen dat je bijvoorbeeld minder zin hebt om dagelijks te snacken. Op TikTok wordt dit de “natuurlijke” versie van Ozempic genoemd. Niet omdat het op het medicijn lijkt, maar omdat het voor hetzelfde effect moet zorgen: je valt wat af.

Wat houdt het precies in? Je mixt havervlokken met water en het sap van een halve limoen en drinkt dit in de ochtend op. Maar vergis je niet, je moet naast dit goedje wel gewoon blijven eten om gezond af te vallen. Maar zeker het proberen waard!

Met deze manier van wandelen train jij 90 procent van je lichaam

@xarishaoc

Eens zien of dit ook maar een beetje gaat werken

♬ origineel geluid – Xarisha O’Connor

Reacties

In de reacties lijken mensen razend enthousiast te zijn over deze hack. Zo schrijft een kijker: “Ik doe het ook en hier werkt het super ben in 2 weken 3,5 kg kwijt. Ik neem hem ‘s morgens en dan in de avond rond half 8 nog een x en snacken is afgelopen.” Andere vrouwen laten ook in de reacties weten flink te zijn afgevallen.

Wel willen we nogmaals benadrukken dat je naast deze hack gewoon gezond moet blijven eten. En wij zijn niet de enigen. Ook in de reacties laten vrouwen dit weten. Zo schrijven ze: “Kies liever voor een schaaltje havermout met melk, fruit, noten, zaden en granen!! Ga je veel langer van vol zitten en is voedzamer 💚 (En ja, daar kan je gewoon mee afvallen).”

Ozempic baby’s

Hoewel veel mensen door Ozempic afvallen lijken er ook weer veel mensen door aan te komen. Er is namelijk volgens een dokter op TikTok een heuse Ozempic baby boom gaande. Dit medicijn zou er op dit moment namelijk massaal voor zorgen dat vrouwen ongewenst zwanger raken. Waar komt dit door? Dat leggen we je uit!

Zo zou Ozempic ervoor zorgen dat de hormonen van hormonale anticonceptie minder goed worden opgenomen, waardoor je makkelijker zwanger kunt raken. Daarnaast zorgt het ook voor dat mensen weer vruchtbaar worden. Als je veel te veel weegt kan het namelijk zo zijn dat je voortplantingshormonen niet werken zoals ze zouden moeten werken, maar wanneer je afvalt kan dit veranderen. Ook hierdoor worden vrouwen dus onbedoeld zwanger. Nog een reden om niet zo maar medicatie in te nemen die niet voor jou bedoeld is.

@realdrbae

#greenscreen Be careful! Everyone’s getting pregnant on Ozempic! 😂🤔

♬ original sound – Jonathan Kaplan

Concrete tips: zó voorkom je die opgeblazen buik