Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 27 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Beter slapen door een krekel na te doen? Duizenden TikTokkers zweren erbij

Als jij moeite hebt om in slaap te komen kan dat reuze frustrerend zijn. Helemaal als jij de volgende dag fris en fruitig op werk wil verschijnen. Duizenden TikTokkers denken nu ‘t antwoord gevonden te hebben. Of het waar is weten we natuurlijk niet, maar het klinkt wel héél schattig en de moeite waard: ‘cricket feet’.

Beter slapen door een krekel na te doen? Duizenden TikTokkers zweren erbij

Dit betekent dat mensen in bed met hun tenen tegen elkaar aan wrijven, net zoals krekels dat doen. Het zorgt er schijnbaar voor dat je rustig wordt en de video’s zijn in totaal al meer dan 69 miljard (!!!) keer bekeken. Dan moet het wel iets doen toch?

Volgens acupuncturist en fysiotherapeut Eileen Li zit hier wel degelijk iets achter: de voeten zitten namelijk vol met zenuwuiteinden en ook met acupressuur worden deze uiteinden vaak gestimuleerd met als resultaat dat het centrale zenuwstelsel gekalmeerd wordt waardoor je je rustiger voelt en dus ook beter kunt slapen. Aha! Het helpt met ontladen, het stimuleert de bloedcirculatie en het voelt gewoon veilig.

@moderatelycomfy

Replying to @theyluhh._.isisss #cricketfeet

♬ Cricket Sound – Sound Effects

Sommige mensen doen ‘t al jaren uit zichzelf, omdat het dus comfortabel aanvoelt en rustgevend is. “I’m in shock seeing all these people doing this. I didn’t know it had a name. Been doing it my whole life,” laat iemand op TikTok weten.

Eileen vertelt ook dat er twee specifieke punten zijn op je tenen die voor deze ontspanning z orge4n. De eerste heet LV3 en zit op de bovenkant van je voet, tussen je grote teen en je tweede teen (heeft die een naam?) ernaast. Het tweede punt heet KD1 en die zit net onder de bal van je voet, tussen je tweede en derde teen. Die raak je ook vaak aan als je aan het ‘krekelen’ bent.

Nou, weet je dat ook weer! Lekker slapen vanavond dus.

Dingen kapot slaan voor de lol: waarom je een rage room wil bezoeken met vriendinnen