Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 7 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

OMG! Dit is wat één week geen suiker eten met je gezicht doet

Eten is nog nooit zo bereikbaar geweest als dat het nu is. Je hoeft waarschijnlijk maar een la te openen of naar de supermarkt te gaan en daar is je volgende maaltijd. Alleen is er steeds meer eten waarin suikers verwerkt zijn en dat heeft nogal effect op je.

Zowel geestelijk als lichamelijk!

Suiker in producten

Suiker: we kennen het allemaal en vinden het allemaal ook lekker. We kunnen denk ik zelfs wel zeggen dat we allemaal een kleine suikerverslaving hebben. Niet zo gek, want er zit ook in bijna alles wat we eten suiker. En dan bedoelen we ook echt alles. Maar natuurlijke suikers zijn niet het probleem.

We hebben het over de suikers die extra worden toegevoegd aan producten. En dat wordt aan maar liefst 56% van de voedingsproducten in de supermarkt gedaan. En zelfs 70% van het eten is ultra bewerkt. Niet zonder gevolgen, want dit heeft een groot effect op zowel ons lichaam, maar ook op onze mentale gezondheid.

Eten heeft invloed op je uiterlijk: dit is waarom je knapper wordt van eitjes

Gevolgen

Nu kunnen we met z’n allen gaan mokken dat we ook niks meer mogen eten, maar hier ben je natuurlijk zelf bij. Niemand zegt dat je geen bewerkt eten of eten met toegevoegde suikers mag eten, maar het is wel goed om bewust te zijn over wat je in je lichaam stopt.

Op mentaal vlak zorgt teveel suiker er bijvoorbeeld voor dat je je minder goed kunt concentreren, minder gedreven bent en dingen sneller vergeet. Ook kan je minder gemotiveerd zijn om te bewegen en je moe voelen. Maar ook lichamelijk heeft het ontzettend veel effect op je. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onderstaande TikTok-video’s, waarin wordt laten zien wat voor effect het eten van toegevoegde suikers heeft op je gezicht en je gezondheid.

@michaela.is.a.hotty

I had sugar today and i already feel like the first one again 😃 #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #skinny #sugar #is #poison

♬ original sound – tmmysounds🎧

@mitgell

cutting out sugar helped my skin so much #greenscreen #acne #howiclearedmyacne #clearskin #cuttingoutsugar #acnestruggles

♬ original sound – catlover

Deze heerlijke salade is perfect voor de lente en blijft dagen goed