Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 1 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je vandaag nog wilt beginnen met mediteren

Iedereen en zijn of haar moeder lijkt tegenwoordig te mediteren, maar wat doet dit nou precies voor je? Als we TikTok mogen geloven is het iets waar we vandaag nog mee willen beginnen en wij leggen je precies uit waarom.

Het zal je veel meer brengen dan je denkt!

Mediteren

Dat mediteren goed voor je moet zijn wisten we allang. Onlangs zijn we er daarom ook zelf mee begonnen en we merken al redelijk wat verschillen. Zo kunnen we ons al een stuk makkelijker ontspannen en hebben we een stuk minder last van anxiety, omdat het niet meer zo druk is in ons hoofd.

En dat mediteren goed is voor zowel je mentale als algemene gezond lijkt ook op social media steeds duidelijker te worden. Daar deelt een jonge vrouw die mediteert het volgende over: “This practice has given me so many gifts, but one of the best gifts it has given me is that I’m experiencing more than ever this year is the ability to say ‘I’m not gonna stress out about that’.” Wie wil dat nou niet?!

@domchacha

in my unbothered, doesnt even care that she forgot an umbrella era!! #mindsetshift #mindsetcoach #meditation #stress #fyp #selfcare

♬ original sound – domchacha

Altijd al willen journalen? Deze handige boekjes van de Hema helpen je op weg

Reacties

Dat lijken meer mensen te denken. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen die op de video reageren. Zo schrijft een kijker: “This might get me to actually meditate daily for once in my life.”

Andere kijkers schrijven: “1000% same! This is what I’m always saying/posting bc it’s so true🙏👏”, “Ok but girly we need to know how 😍 impart your unbothered wisdom pls!” en “I can second this and I’ve been meditating a year.”

Tips

Nu zijn er veel verschillende manieren waarop je kunt mediteren en het is fijn om te weten hoe te beginnen als je het nog nooit hebt gedaan. Zo kan je stilte meditaties doen, door voor een bepaalde tijd stil te zijn en te focussen op je adem. Maar ook op YouTube en apps als Insight Timer zijn ontzettend veel gratis begeleide meditaties te vinden. Een goede plek om te beginnen als je het aan ons vraagt!

Sta jij op met je telefoon? Dit is waarom je daar vanaf vandaag mee wilt stoppen