Emma Toussain
Emma Toussain Sporten 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Reformer pilates te duur? Voor de prijs van een vaatdoekje doe je ‘t gewoon zelf

Je hebt vast wel eens van pilates gehoord óf misschien zelfs wel eens beoefend. Het is populair, vooral reformer pilates wordt regelmatig geboekt. Je weet wel, oefeningen op zo’n schuifapparaat. Het enige nadeel is wel.. het is vaak heel erg duur.

Heb je daar het geld niet voor? Of niet voor over? Voor de prijs van een vaatdoekje doe je het gewoon zelf.

Reformer pilates

Pilates is een trainingsmethode die in het begin van de 20e eeuw werd ontwikkeld door Joseph Pilates, (ja echt!) en het richt zich op het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het ontwikkelen van een betere lichaamshouding.

Pilates-oefeningen bestaan uit een reeks bewegingen die doorgaans op een mat of op speciale Pilates-apparatuur worden uitgevoerd. Het doel is om lichaamsbewustzijn en controle te verbeteren, terwijl je werkt aan een sterk en soepel lichaam. Klinkt ideaal, maar in de realiteit blijkt dit vaak lastig te zijn. Vooral omdat pilates-abonnementen ontzettend duur zijn en dus niet voor iedereen haalbaar.

Vaatdoek is je beste vriend

Vind jij dit nou ook? Dan hebben we een hele fijne tip voor je. Je hoeft namelijk niet per sé een duur abonnement af te sluiten om die reformer oefeningen te doen. Je moet je work-out een klein beetje aanpassen, maar dan doe je ‘t heel makkelijk zelf thuis mét een vaatdoek. En doe duur zijn die? Een setje van 3 euro?

Je kunt namelijk gewoon een vaatdoekje (of een ander glad doekje) op de grond leggen en daar je oefeningen mee doen. TikTokker en pilates-fan Katie Pierce doet de oefeningen voor op de reformer en daarna op de grond. Heel simpel en hetzelfde effect, alleen ben je dan ook nog lief voor je portemonnee.

@katiepierce_fit

im tellin y’all dont underestimate mat pilates!! and ill show you all the ways to do it at-home🫶 #pilates #pilatesinstructor #pilateslovers

♬ original sound – habz.fx

Dát zijn nog eens goeie tips! Zo blijf je sterk en gezond zonder dat je duizenden euro per jaar kwijt bent aan deze activiteit.

OMG: deze items van Maybelline New York zijn nu te koop voor de helft van de prijs