Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 30 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze heerlijke gerechten maken jouw paasontbijt en -brunch compleet

Dit weekend is het Pasen en dat betekent voor velen van ons met het gezin of de familie aan een paasontbijt of -brunch. Heerlijk natuurlijk en wij laten weten met welke heerlijke creaties jij voor blije gezichten zorgt!

Smullen maar!

Paasontbijt en -brunch

Of je dit weekend nou brak (na een avondje flink stappen) of helemaal fris en fruitig aan het paasontbijt zit: jij hebt vast trek in een lekker ontbijtje of een goede stevige brunch. Dat is bij veel mensen nummer één op de agenda tijdens Pasen, maar misschien kan je nog wel wat inspiratie gebruiken.

Maak je dan vooral geen zorgen, want wij zetten wat heerlijke opties voor je op een rij die jouw paasontbijt en/of -brunch onvergetelijk maken! Daar maak je niet alleen jezelf, maar ook je familie heel erg blij mee als zij dit weekend over de vloer komen.

1. Wortels, maar dan net anders

Ben jij een fan van wortels? Of het antwoord op die vraag nou ja of nee is: van deze wortels ben jij na dit weekend vast en zeker fan! Amije Van der Laan – dé vrouw die wij opzoeken voor een goed recept – deelde dit te leuke recept deze week. Zij maakt worteltjes van bladerdeeg, die ze vervolgens vult met een heerlijke roomkaas en zalm vulling. Yummy!

@amijeroos

Paas recept: bladerdeeg gevuld zalm 🌸 Ingrediënten: 1 rol bladerdeeg 160g zalm Halve kleine rode ui Jalapeño ringen 1 teentjes knoflook 1 el verse dille 300g kruidenroomkaas Zwart peper Zout Aluminium Extra dille Spuitzak 1. Snij de rol bladerdeeg in 8 gelijke stroken. 2. Vouw de aluminium zoals in de video wordt beschreven. Het moet de vorm van een horentje krijgen. 3. Rol een strook bladerdeeg om de aluminium cone heen. Extra optie: bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt eitje. 4. Bak het bladerdeeg af voor 13-15 minuten op 200 graden 5. Voor de vulling snij je alles in kleine stukjes en bak je de zalm. Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met zout en peper. 6. Laat het bladerdeeg eerst afkoelen voordat je de vulling erin doet. ps. je houdt extra zalmvulling over, zet dit lekker op tafel voor op een cracker of vers brood. Nog vragen? Hit me up Selamat makan 😋🥕 #paasrecepten #bladerdeeghapjes #makkelijkerecepten

♬ Stonecutters – DOPE LEMON

Holland’s Next Top Model keert terug op de buis

2. Knapperige, smashed potatoes

Een andere vrouw waar je gegarandeerd een lekker recept bij gaat vinden is natuurlijk Pien van @Pienlaathaaretenzien. Ook voor Pasen heeft zij verschillende lekkernijen bereid en die zijn allemaal op haar Instagram-pagina te vinden. Zo bijvoorbeeld ook deze overheerlijke crispy, smashed potatoes met zure room en foreleitjes.

3. Pasen cheesecake

Naast al deze hartige lekkernijen magen er tijdens Pasen natuurlijk ook wat zoets op tafel staan. Dat kunnen lekkere paaseitjes zijn, maar ook een taartje. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke en gezellige Paas cheesecake die jouw paasontbijt of -bunch compleet maken.

@meladolcevita

MINI PAASEI CHEESECAKES ⬇️ RECEPT Zeg nou zelf, deze no bake mini paas cheesecakejes zijn toch TE cute 😍 Een knapperige koekjes bodem getopt met een romige cheesecake, een pure chocolde drip en een zachte botercréme! Dit heb je nodig: 🍰 100 gram speculaas 🍰 30 gram roomboter 🍰 200 gram roomkaas 🍰 90 ml slagroom 🍰 50 gram suiker 🍰 1 theelepel gelatine poeder of agar agar 🍰 100 gram paaseitjes 🍰 100 gram pure chocolade 🍰 50 gram slagroom (voor de chocolade drip) 🍰 1 theelepel vanille extract 🍰 150 gram botercréme Zo maak je deze cheesecakes: 1️⃣ Doe de speculaas in een blender of foodprocessor en hak deze fijn. Smelt de roomboter in een pan en doe deze bij de koekjes. Meng goed en verdeel dit over 6 kleine vormpjes. Druk goed aan met een lepel. 2️⃣ Klop de roomkaas los samen met de suiker en het vanille extract. 3️⃣ Doe in een andere kom de slagroom en klop deze stijf. Doe de slagroom bij het roomkaas mengsel en mix. 4️⃣ Voeg de gelatine poeder toe en mix dit kort mee. Snij de paaseitjes in kleine stukjes en doe dit bij het beslag (bewaar een paar voor de topping) Verdeel het cheesecake beslag over de 6 vormpjes. 5️⃣ Zet de vorm voor 4 uur in de koelkast of voor 1 uur in de diepvries. 6️⃣Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain marie en drip dit over de cheesecakejes heen. 7️⃣ Decoreer de cheesecakes met jouw favoriete botercréme, paaseitjes en chocolade decoratie. Klaar 😍 #pasen #cheesecake #paasrecept #bakken recept@Anne’s recepten

♬ Suikerpapa – Roxy Dekker

Oeps: 1 april grap ‘B&B Vol Dieren’ valt niet lekker bij Videoland-volger