Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 20 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

3 redenen waarom het niet erg is om een sugar daddy te hebben

Wij houden van dingen bespreken waar een groot taboe op ligt, dus here we go. Als vrouw zijn er bijzondere paden die je kunt nemen in ‘t leven. Zo kan je kiezen voor een lange studie, kantoorbaan, thuisblijfmoeder, een fysiek beroep of je gaat de hele creatieve kant op.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk; je kunt bijvoorbeeld ook een sugar baby worden. Waarom niet?

Sugar daddy gezocht

Vaak worden mensen een beetje lacherig over dit soort dingen. Waarom zou je als vrouw een sugar daddy nemen? Heb je dan wel enige vorm van zelfliefde? Waardigheid? Kan je niks anders? Wil je niks anders? Natuurlijk is het goed om kritisch te kijken naar dit soort dingen, maar eigenlijk is het hartstikke slim.

Sugar daddy’s zijn vaak rijke mannen die niks anders willen dan gezelschap. Een vorm van een romantische of seksuele relatie vaak niet aanwezig, je moet dit van tevoren natuurlijk wel goed afspreken. Maar stel je voor, je verdient een aantal duizend euro per maand met gezelschap houden? Uit eten gaan? Tjsa, eigenlijk is het gekker dat je vijf dagen per week op een kantoor werkt.

Omdat wij voorstander zijn van ‘alles moet kunnen’, zetten we een aantal redenen op een rij waarom helemaal niet erg is om een sugar daddy te hebben.

1. Je zorgt goed voor jezelf

Als vrouw (maar ook gewoon als individu) is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Mentaal, fysiek én financieel. Dat is niet altijd makkelijk, vaak zijn deze dingen niet met elkaar in balans. Of je werkt te veel, ziet je familie te weinig, je geeft te veel geld uit, je sport te veel of juist nooit.. het is nooit helemaal goed.

Als je een sugar daddy hebt (en je dus best veel geld binnenharkt) heb je veel meer tijd én ruimte om aan deze dingen te werken. Je verdient waarschijnlijk een hoger ‘salaris’ dan gemiddeld, heb tijd zat om te sporten én om aan je eigen mentale gezondheid te werken. Als jij gelukkig bent met je baan én met je sugar daddy, dan zal dit allemaal wel goedkomen.

2. Je bent stiekem best wel slim

Waar sommigen mensen misschien denken dat zo’n baan alleen is voor ‘vrouwen die niks anders kunnen’ (oké, rude) is het stiekem best wel slim. Je krijgt veel geld om gezelschap te houden, dus eigenlijk doe je niet zo heel veel maar krijg je er wel veel voor terug. Work smarter, not harder. De kans dat jij een burn-out krijgt is niet zo groot én je kunt waarschijnlijk ook nog eens heel veel leuke dingen doen.

En voor iedereen die nu dingen roept over feminisme.. zo’n keuze maken en daar blij mee zijn zorgt er juist voor dat je in je eigen kracht staat. Je hebt zeggenschap over je eigen leven en je zorgt dus goed voor jezelf. Zorg wel dat je niet zo maar een random man van straat plukt, er zijn talloze sites waar er mannen op zoek zijn en waar jij duidelijke afspraken mee kunt maken.

3. Je weet wat je te bieden hebt

Als sugar baby weet je dat je gezellig bent, fijn gezelschap. Het is goed om te weten dat iemand jouw aanwezigheid waardeert en dat je dus ook weet wat je iemand te bieden hebt. Helemaal belangrijk als je ooit aan een relatie begint.

 

Vier dagen naar Marrakesh? Wij vonden deze deal voor nog geen 300 euro