Redactie
Redactie Lifestyle 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-challenge helpt je om 5000 euro te sparen

Extra spaargeld, daar zouden we allemaal voor tekenen, toch? Zeker eens als het om 5.000 euro gaat. TikTok zou TikTok niet zijn als ze geen leuke creatieve manier hadden gevonden om dit voor elkaar te krijgen. Zou je meer willen sparen, maar lijkt het maar niet te lukken? Let dan even goed op, want de 100 Envelope Challenge zou zomaar eens de oplossing kunnen zijn.

Wat houdt deze 100 Envelope Challenge precies in? Is deze wel realistisch? En hoe zou je ‘m eventueel kunnen tweaken zodat jij er ook mee aan de slag kunt?

Wat is de 100 Envelope Challenge?

Het idee is simpel: je koopt 100 enveloppen en schrijft op elke envelop een nummer, van 1 tot en met 100. Deze bewaar je door elkaar geschud in een doos. Vervolgens kies je elke keer één envelop uit. Het nummer dat op de envelop staat, is het bedrag dat je erin moet stoppen. Als je envelop 44 pakt, doe je er bijvoorbeeld 44 euro in. Plak de envelop ten slotte dicht met een sticker, zodat je niet op een dag in de verleiding komt om het geld eruit te halen.

@jodigoldie

Explaining the last video I posted !!!! #fyp #fypシ #foryoupage #envelopechallenge #moneysaving #moneyenvelopechallenge #savingmoney #savingchallenge

♬ Money – Cardi B

Natuurlijk is er één nadeel aan de challenge. Tegenwoordig betalen we niet zoveel contant, waardoor je wellicht geen cash hebt. Als dat bij jou ook geval is, zou je de enveloppen symbolisch kunnen vullen door het bedrag over te maken naar een decicated spaarpotje (bij de meeste banken kun je meerdere spaarpotjes aanmaken).

Toch kan het ook de moeite waard zijn om het met cash te proberen en dus af en toe een bedrag te pinnen. Als het geld weggestopt in dichtgeplakte enveloppen zit, is de verleiding namelijk veel minder groot om het te gebruiken voor – laten we een voorbeeld nemen – een etentje, dan als je het geld gewoon makkelijk kunt overmaken naar je rekening. Maar dat is een keuze die je zelf moet nemen!

Deze spaartruc helpt je minder gedachteloos uit te geven

De challenge tweaken

Hoe lang je over de 100 Envelope Challenge doet, is helemaal aan jou. Er zijn mensen die 100 dagen lang elke dag een envelop trekken, maar je zal maar net één week lang alleen maar hoge getallen trekken… Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om er elke week twee te kiezen. Op die manier heb je in één jaar maar liefst 5.000 euro gespaard. Alle enveloppen bij elkaar opgeteld zijn namelijk 5.050 euro waard.

Nog steeds niet echt realistisch met jouw budget? Wees niet bang om de challenge te tweaken als je er enthousiast van wordt. Misschien schrijf je de getallen 1 tot en met 50 gewoon twee keer op. Dan spaar je in een jaar nog steeds 2.025 euro en daar kun je een hoop leuke dingen mee doen. Succes!

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van NSMBL

Net kunst: de Emoji make-upchallenge op Tiktok wil je zien