Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Lazy girls opgelet! Zo kun je je huis of kamer makkelijk schoonmaken

Waarschijnlijk ben jij net zoals wij niet de grootste fan van schoonmaken.. Maar op een gegeven moment moeten we hier wel aan geloven, want leven in puin en vuil is niet fijn. We willen er alleen niet teveel tijd aan kwijt zijn, want er zijn zoveel leukere dingen in het leven. Vandaar dit lijstje met goede tips voor alle lazy girls die de liever wat anders doen.

Combineer schoonmaaktaken met dagelijkse activiteiten

Als je schoonmaken combineert met andere dingen die je evengoed moet doen dan scheelt dat. Dit kan al heel simpel. Als je bijvoorbeeld in de avond je gezicht wast met een washandje kun je net zo goed daarna even dat washandje gebruiken om de wastafel af te nemen. Of: nadat je gedoucht hebt spray je gelijk even de douche in met anti kalk spray. Geloof ons, dit soort kleine trucjes helpen en schelen poetstijd.

Gebruik schoonmaken in tussenmomenten

Zit jij te wachten op de koerier van de New York pizza? Sta op en maak even snel je aanrecht, tv-meubel of vloerkleed schoon. Ook dit is een super tip want wat we eerder doen is lekker door TikTok scrollen, maar dit is natuurlijk veel handiger. En het fijne is dat je die pizza in je hoofd hebt, dus dat boenen gaat bijna vanzelf.

Zet op meerdere plekken schoonmaakspullen

Ook dit is een mega fijn tipje. Als er namelijk een glasreiniger in de badkamer staat, dan ben je veel eerder geneigd om tussendoor het glas even te reinigen. Heb je ook wel eens gedacht aan het kopen van een kleine steelstofzuiger? Dit scheelt je het op en neer sjouwen met dat oude zware ding. Want daar hebben we natuurlijk allemaal geen zin in.

Meerdere prullenbakjes

Plaats er bijvoorbeeld een in je badkamer, slaapkamer en uiteraard de woonkamer. Want dit zorgt ervoor dat je geen restjes in je slaapkamer of badkamer laat slingeren. Hierdoor zorg je ervoor dat make up doekjes niet langer onnodig rondslingeren. Of dat verpakkingen van chips niet 3 weken in je slaapkamer blijven liggen.

Doe een leuke podcast of playlist aan

Deze tip is oud maar goud. Als je een leuke song of podcast op hebt staan wordt schoonmaken zoveel fijner om te doen. Je wordt afgeleid door iets wat je wel boeit en je hebt vervolgens ook nog eens een schone kamer. Als je het ons vraagt is dat een echte win win situatie.

Maak opruimen onderdeel van je dagelijkse routine

Liever elke dag een beetje, dan een dag in de week heel veel! Doordat je elke dag een beetje schoonmaakt hoef je straks niet op zondagochtend een boen sessie te houden. Ruim elke dag je werkplek op als je thuis werkt of leert. En zorg altijd dat je de vaatwasser uit ruimt wanneer deze schoon is, want dan kun je het opstapelen van borden voorkomen. Dit soort routinematige kleine schoonmaakklusjes schelen zoveel extra tijd.

Zo houd je jouw make-up producten schoon