Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze haarhacks zorgen ervoor dat je haar niet zo snel vettig wordt

Vaak last van vet haar? Wij ook! Vooral met deze warmte is het haast niet te voorkomen, dus je moet maar iets vaker onder de douche springen. Of is er nog een andere oplossing? Zeker! Deze haarhacks zorgen er namelijk voor dat je haar veel minder snel vettig wordt en wij zijn obsessed.

Iedereen heeft deze hacks nodig.

Vet haar

Het voelt haast oneerlijk. De ene vrouw kan een week lang haar haar niet wassen, terwijl jij om de dag onder de douche staat. Dit komt door de olie en talg die je hoofdhuid produceert. Vettig haar is dus onvermijdelijk, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je haar minder snel vettig wordt.

Er zijn veel verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je haar sneller vet wordt. Zo zijn het overslaan van wasdagen, het te veel wassen van je haar en sporten dingen die je haar sneller vet zullen maken. Zweet dat zich mengt met talg op de hoofdhuid zorgt namelijk voor vet haar. Ook accessoires als een zonnebril of een hoed brengen olie en vet over naar de hoofdhuid en maken de wortels platter en vetter.

Eindelijk antwoord op de vraag: ‘Moet ik mijn gezicht wassen na een het gebruik van een maskertje?’

Verhelpen

Nu je weet hoe je haar vettig wordt, vraag je je vast af hoe je dit probleem kunt verhelpen. Het heeft allemaal te maken met de hoeveelheid olie die je hoofdhuid produceert en hoe goed je haar die olie kan dragen. Als je haar vettige wortels heeft, is het verleidelijk om je haar regelmatig te wassen, maar elke dag je haar wassen kan juist bijdragen aan vette wortels.

Hoe meer je je haar reinigt, hoe meer olie je hoofdhuid produceert om te compenseren. Was je je haar wel elke dag? Dan is het tijd om dit schema aan te passen. Waarschijnlijk moet je haar hier wel even aan wennen, maar als het dat eenmaal is zal je een dramatisch verschil merken. Hieronder zetten we nog wat handige tips voor je op een rij, zodat jij ervoor kunt zorgen dat je haar niet zo snel vettig wordt.

Haar wassen? Bijna iedereen doet deze 6 dingen verkeerd (oeps)

1. Wat je ook doet, was je haar niet te vaak.
2. Investeer in een zuiverende shampoo voor vettig haar.
3. Breng conditioner alleen aan in de punten van je haar.
4. Probeer appelciderazijn om vettig haar te behandelen.
5. Droogshampoo is je beste vriend.
6. Ga voor een knot of vlecht op de dagen dat je haar wat vetter lijkt.
7. Vermijd het eten van vettig voedsel.