Gina Koninkx
Gina Koninkx Haar 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh no! Te vaak je haar wassen kan ervoor zorgen dat je haar maar niet langer wordt

Hoewel het heerlijk is als je haar lekker fris is, is je haar te vaak wassen niet echt een goed idee. Toch is het moeilijk om een patroon van veelvuldig je haar wassen te doorbreken. Vaak wordt je getrakteerd op een vette coupe en grijp je toch maar weer naar de shampoofles. Dat kan je alleen beter niet doen.

Want hoe vaker je je haar wast, hoe minder lang het zal worden. Help?!

Je haar wassen kan ervoor zorgen dat het niet snel groeit

Je haar te veel wassen heeft verschillende gevolgen. Deze gevolgen zorgen er samen voor dat je haar stopt met groeien.

1. Je haar droogt uit

Allereerst droog je haar namelijk enorm uit als je het vaak wast. Je verwijdert namelijk veel talg en olie terwijl dat ook een voordelige functie heeft: namelijk je haar gezond houden. Als je talg continu verwijdert, droogt je hoofdhuid en ook je haar uit.

2. Je haar breekt

Droog haar zorgt ervoor dat je haar veel sneller breekt. Dat uit zich niet alleen in gespleten haarpunten maar zelfs in haar wat bijvoorbeeld halverwege al afbreekt. Dat heeft op haar beurt weer een heel logisch gevolg: je haar groeit niet snel.

Je haar stopt met groeien

Droog en breekbaar haar zorgt ervoor dat je haar niet verder groeit en dat is dus precies de reden waarom je het niet al te vaak zou moeten wassen. Dat klinkt ook niet zo gek natuurlijk want beschadigd haar is niet in de optimale conditie om gezond verder te groeien.

Wil je lange wilde manen? Dan kan je de shampoofles dus beter wat vaker laten staan. Het kost soms even wat tijd, maar hoe vaker je het haren wassen uitstelt hoe minder droog het zal worden. Dat gaat inderdaad eerst gepaard met een periode van vettig haar, maar wie volhoudt plukt daar zeker de vruchten van!

Deze fout maakt iedereen tijdens het föhnen van hun haar