Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze fout maakt iedereen tijdens het föhnen van hun haar

Voor veel vrouwen is het haar föhnen een vrij alledaagse taak waar je een vaste routine voor hebt. Je bent dit waarschijnlijk net zo gewend als het doen van de was of het maken van een lekkere lunch. Toch is het föhnen van je haar niet zo simpel als je zou denken. Deze fout maakt iedereen namelijk tijdens het föhnen van hun haar.

Wist jij dit al?

Haartrends

Het internet staat tegenwoordig helemaal vol met haartrends. Deze zijn vooral veel op TikTok en Instagram te vinden. Zo waren gebruikers compleet obsessed met de haarkleur ‘expensive brunette’ en is hair frosting de nieuwste haartrend die eigenlijk veel mooier is dan highlights.

Je haar moet je natuurlijk goed verzorgen. Zo gaan er veel hacks viraal op TikTok en Instagram die precies vertellen hoe je het beste voor je haar kunt zorgen. Zo kwamen we erachter dat je haar föhnen beter is dan het laten drogen aan de lucht. Toch gaat föhnen ook niet zonder slag of stoot, want dit is dé fout die iedereen maakt tijdens het drogen van hun haar.

Deze TikTok-hack met aluminiumfolie zorgt ervoor dat je statische haar verdwijnt

Fout bij föhnen

Je kan nog zo mooi en dik haar hebben, maar als je het niet goed verzorgt is de kans op beschadiging groot. Het is dus altijd belangrijk om een heat protection spray in je haar te doen voordat je het föhnt of styled. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je je haar niet te warm föhnt. Eén van de meest grote fouten waar we ons allemaal schuldig aan maken is namelijk te heet, te dichtbij en te lang föhnen.

Op deze manier concentreert het mondstuk van de föhn te veel warmte op het haar, waardoor het potentieel erg kan beschadigen. Vooral als je haar gebleekt of gekleurd is, is je haar extra fragiel en moet je er beter voor zorgen. De oplossing? Gooi het mondstuk van je föhn weg en houd een centimeter afstand tussen je haar en de droger en probeer je haar een keer per week aan de lucht te drogen.