Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Is jouw huid ook zo uitgedroogd? Ceramiden zijn het antwoord: dit zijn de beste producten

Als het aankomt op het ‘hydratatie-gedeelte’ van de skincare routine, dan zien veel mensen ceramiden over het hoofd. En dat terwijl dit product juist zo perfect is om een uitgedroogde huid te hydrateren.

Zeker nu de temperaturen dalen kan onze huid wel wat extra liefde gebruiken. Ceramiden is het skincare-ingrediënt dat een plekje verdient in jouw najaarsroutine.

Wat zijn ceramiden?

De huidbarrière (de beschermlaag van je huid) bestaat voor 50% uit ceramiden. Dit zijn lipiden (vetten) die van nature aanwezig zijn in de huid en ervoor zorgen dat deze goed gehydrateerd blijft. Wanneer er te weinig ceramiden aanwezig zijn, is de huidbarrière verzwakt en kan vocht uit de huid verdwijnen. Dit is de reden dat je een skincare-product met ceramiden wil gebruiken, om die huidbarrière in topconditie te houden.

De beste producten met ceramiden

Vooral in de winter, is een verzwakte huidbarrière het laatste wat je wil. Deze topproducten gaan je helpen om jouw huid in topconditie te houden – door weer en wind.

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream

Deze voedende crème van Sunday Riley is een feestje voor je huid. Naast ceramiden, is de crème ook verrijkt met onder andere vitamine F en bietenwortelextract.

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream – €65

 

Paula’s Choice Omega+ Complex Serum

De producten van Paula’s Choice staan bekend als echte powerhouses en daar is dit serum met ceramiden geen uitzondering op. Het serum doet precies wat het belooft: het voedt de vochtarme huid, versterkt de huidbarrière.

Paula’s Choice Omega+ Complex Serum – €38,25

 

CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum

CeraVe bewijst keer op keer dat goede huidverzorging niet duur hoeft te zijn. Dit serum bevat een droomcombinatie van ceramiden en hyaluronzuur, om de huid dieper te hydrateren en de huidbarrière te versterken.

CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum – €19,95

 

Dr.Jart+ Ceramidin Skin Barrier Serum Toner

Als je geen zin hebt in dikke, vettige producten, dan is dit serum van Dr.Jart ideaal. Het heeft een lichte en melkachtige textuur, maar zit wel boordevol ceramiden.

Dr.Jart+ Ceramidin Skin Barrier Serum Toner – €40,95