Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Kan je baking soda gebruiken als skincare?

Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een alledaags product dat oorspronkelijk bekend staat om zijn veelzijdige toepassingen in.. de keuken. Echter, de voordelen van baking soda reiken verder dan alleen bakken, en steeds meer mensen ontdekken ‘t, vooral op het gebied van schoonheid en gezondheid. Het klinkt misschien wat heftig, is het wel veilig om te gebruiken?

Baking Soda in de keuken

Baking soda wordt van oudsher gebruikt als rijsmiddel in bakrecepten. Wanneer het wordt gecombineerd met een zuur ingrediënt, zoals azijn of karnemelk, produceert het koolstofdioxidegas, waardoor het deeg of beslag rijst. Deze eigenschap maakt het onmisbaar in de wereld van het bakken, waardoor broden, cakes en koekjes luchtig en zacht worden.

In je beautyroutine

Wat veel mensen niet weten, is dat baking soda in je dagelijkse beautyroutine toegepast kan worden, als je dit op de juiste manier doet. Het heeft exfoliërende eigenschappen die kunnen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je huid fris en stralend wordt. Maak een pasta van baking soda gemengd met water en gebruik het als een zachte scrub voor je gezicht. Vermijd hierbij de gevoelige huid rond de ogen en let goed op: hoe reageert je huid? Niet iedereen zal er goed tegen kunnen, als je een hele gevoelige huid hebt kun je het beter bij milde reiniging laten.

@angelamaytrix

Replying to @mixed.bri How to use Baking Soda as an exfoliator 🫶 #skincare

♬ original sound – Angela May

Bovendien staat baking soda bekend om zijn vermogen om onaangename geuren te neutraliseren. Meng het met een beetje water tot een pasta en breng het voorzichtig aan onder je armen, als een soort natuurtlijke deo.

Ook kan het blijkbaar gebruikt worden als natuurlijk bleekmiddel voor de tanden.

Is baking soda gevaarlijk voor je gezondheid?

Hoewel baking soda veel voordelen heeft, is het belangrijk om het verstandig te gebruiken. Overmatig gebruik van baking soda op de huid kan leiden tot irritatie, dus test altijd eerst op een klein stukje huid voordat je het op grote schaal toepast. Gebruik het niet op open wonden of beschadigde huid, ook al is dat misschien een open deur.