Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom een niacinamide serum niet kan ontbreken in je skincare routine

Vitamine C serum, toners, cleansers, oliën, SPF, moisturizer en nu ook nog een niacinamide serum. Voordat we het weten zijn we elke dag een uur bezig met onze skincare routine. Maar, geloof ons als we zeggen dat het hebben van een niacinamide serum in je skincare routine veel voordelen heeft.

Dit zijn de vele voordelen van het product.

Wat is een niacinamide serum?

Maar eerst: wat is een niacinamide serum precies? Het is eigenlijk vitamine B3, maar dan in een water oplosbare vorm van deze vitamine. De vitamine zit vooral in serums, in een percentage van 4, 10 en 20 procent. Wanneer je voor het eerst zo’n serum gebruikt, wordt je aangeraden om een serum met een laag percentage niacinamide te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een niacinamide serum?

Een niacinamide serum behandelt acne doordat het je olieproductie in balans brengt. Ook werkt het ontstekingsremmend en egaliseert het de tint van je huid. Daarnaast ondersteunt het je huidbarrière en bevordert het de hydratatie van je huid. Voor mensen met eczeem heeft een niacinamide serum ook een helpende werking. Dat is nog niet alles, want ook vermindert het de zichtbaarheid van poriën, egaliseert je pigment en zorgt het product ervoor dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Zo gaat het dus tekens van (vroegtijdige) huidveroudering tegen.

Hoe werkt het serum?

Om het niet al te ingewikkeld te maken: niacinamide stimuleert de productie van ceramiden door de huid. Dit zijn stoffen die helpen de de huidbarrière te vormen en vocht vast te houden. Ook heeft het antioxiderende eigenschappen, wanneer er niet genoeg antioxidanten in je huid zitten om te vechten tegen viezigheid in de lucht, reageert je huid hier slecht op. Daarom werkt het serum met deze stoffen om de huid mooi en schoon te houden.

Wanneer gebruik je het serum?

Het niacinamide serum moet je ‘s ochtends of ‘s avonds gebruiken. Breng het aan na het reinigen van de huid en voor het gebruik van een moisturizer.

Dit zijn twee voorbeelden van goede niacinamide serums: Paula’s Choice en The Ordinary

De beste moisturizers voor een zijdezacht huidje op een rij