Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partnerbijdrage 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Van bruiloften tot festivals organiseren: bij deze studie vind je je droomstage

Altijd al gedroomd van een baan à la Jennifer Lopez in The Wedding Planner? Of wat dacht je van werken in een hotel in Australië? Stap één bij het vinden van je droombaan: op zoek gaan naar de juiste studie om je carrièredoelen te bereiken. De studie waar je wezen moet voor deze functies? De hogere hotelschool van Tio.

Als je denkt aan een hotelschool, is je logische gedachte waarschijnlijk: deze studie bereidt je voor om in een hotel te gaan werken. You’re not wrong, maar wist je dat je er veel meer mee kan dan dat? De hbo-opleiding heet niet voor niets ‘Hotel- en Eventmanagement’ en er zijn talloze beroepen binnen de horeca- en evenementenwereld. Na stap één voor het vinden van je droombaan (de juiste studie kiezen) volgt natuurlijk stap twee: op zoek gaan naar je droomstage.

Stageplekken over hele wereld

Je kunt alleen de boeken induiken, maar leer je niet veel meer door ook het werkveld in te gaan en je theorie in praktijk uit te voeren? Inderdaad, dat dacht Tio dus ook! De hogere hotelschool heeft goede relaties met topbedrijven over de hele wereld. Dat betekent dat je bijzondere werkervaring op kunt doen bij de leukste stageplekken. Denk hierbij aan branches als hotellerie, evenementen, toerisme en business. De keuze is reuze – daar móet je droomstage wel tussenzitten.

Veel studenten gingen je al voor. Je kunt stagelopen bij Heineken in Sierra Leone, het Hilton in Kuala Lumpur of bij een festival als Mysteryland. En wat dacht je van het EK Vrouwenvoetbal organiseren of een bruiloft plannen? Je kunt kiezen voor een mooie stage in Nederland óf je horizon verbreden en een bedrijf in het buitenland zoeken.

Baan na stage

Ook goed om te weten: bij de hoge hotelschool loop je twee keer stage tijdens het derde studiejaar. Daarna sluit je je studie af met een afstudeerprogramma, dat je ook weer bij een bedrijf mag doen. Dat is een gevalletje ‘choose wisely’, want er is altijd een kans dat je na je afstudeerproject een baan aangeboden krijgt. Handig, toch?

Welke studie past bij jou

Weet je nog niet helemaal of de hotelschool iets voor jou is? Geen zorgen, Tio heeft nog veel meer opleidingen die absoluut de moeite waard zijn.  Van Communicatie en PR tot Makelaardij en Vastgoed: wedden dat er een goede match voor jou tussenzit? Doe de studiekeuzetest van Tio om erachter te komen welke studie het beste bij jou past.

In samenwerking met Tio