Gina Koninkx
Gina Koninkx Lifestyle 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Woman, control yourself! 4 tips om te minderen met online shoppen

De ene na de andere postbode staat voor de deur. Oeps, weer eens helemaal losgegaan tijdens een online shopping sessie? Voor je het weet heb je weer 400 euro over de balk gesmeten. Wil jij je nou echt een keer leren bedwingen met online shoppen? Hou je dan eens aan deze vier adviezen.

En al dat geld kun je nu besteden aan vakanties, etentjes en uhm.. de huur.

Minderen met online shoppen

Kan jij jezelf echt niet beheersen als je weer eens in de app van Zara of Mango kijkt? Je bent natuurlijk echt niet de enige, maar voor je het weet heb je weer een maandsalaris aan kleding uitgegeven. Deze tips helpen je om daar íets meer mee te minderen.

1. Verwijder apps op je telefoon

Slim natuurlijk van al die kledingmerken, ze hebben inmiddels allemaal hun eigen app ontwikkeld. En als jij je ook maar een beetje verveeld scroll je met gemak uren door de nieuwe collectie heen. Natuurlijk zie je altijd wel wat leuks wat vervolgens met één klik op de knop kan worden besteld.

Verwijder natuurlijk ook al je favoriete bladwijzers op je laptop.

2. Verwijder je betaalgegevens

Lekker makkelijk dat opslaan van je creditcard gegevens, daardoor ben je de volgende shopsessie met één klik op de knop langs de kassa. Maar dit zorgt er ook voor dat het nóg minder moeite kost (en je er nog minder over nadenkt) om een bestelling te plaatsen. Verwijderen dus!

3. Maximum bedrag aan kleding per maand

Spreek met jezelf een maximum bedrag af per maand wat je aan kleding mag besteden. Zet daarnaast ook een deel opzij voor andere leuken dingen zoals een vakantie. Dan heeft het geld op je rekening meteen een nuttige bestemming en geef je het minder snel uit.

4. Maak lijstje van wat je echt nodig hebt of graag wil hebben

Je komt altijd wel wat leuks tegen als je alle webshops afstruint, de vraag is: heb je het wel echt nodig? Vaak is het antwoord op de vraag nee. Maak daarom aan het begin van elk seizoen een lijst van items die je écht nodig hebt of heel graag in dat seizoen zou willen aanschaffen. Zo koop je ook nog eens veel bewuster.