Redactie
Redactie Life 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je proeven: cocktail gummies van Nederlandse cocktailbars

Wat krijg je als je Tess Posthumus en Timo Janse bij elkaar in één ruimte laat zitten? Juist: the best of both worlds. De twee cocktailhelden hebben het namelijk gepresteerd om het genot van volwassen zijn (cocktails dus) én de zoete herinnering aan onze jeugd (gummyberen) samen te voegen in één product. Mogen wij je voorstellen: de cocktail gummies.

Pas op: lezen op eigen risico, want dit wil je!

Cocktail gummies: een cocktail in een snoepje

Ja, ‘t is echt waar: een cocktail gummie is een cocktail in een snoepje. Tess en Timo, beiden een begrip bij iedere cocktailliefhebber, zijn de samenwerking aangegaan met Smith & Sinclair (beter bekend als “The boozy candy company”). Hieruit ontstond het idee om het plezier uit de kindertijd te combineren met de guilty pleasures uit ons volwassen leven.

Het team heeft een aantal signature cocktails van Flying Dutchmen en Dutch Courage Cocktails (de alom geprezen cocktailbars van Tess en Timo) uiterst precies geproefd en daarna zo gemixt dat het in een snoepje standhoudt.

Bron: Peggy Hoe

Eat your drink

Waarom zou je drinken als je ook een snoepje kunt eten? Dat denken de Willy Wonka’s van Smith & Sinclair al tijden. Er zijn dan ook al veel andere soorten alcohol gummies, maar deze samenwerking met dé cocktailprofessionals van ons land is er natuurlijk eentje om niet te missen.

Vrees je dat de smaken en krachten van de cocktail verloren gaan door het maken van de cocktail gummie? Dan kunnen we je geruststellen: gelukkig niet! De cocktail gummies bevatten 5% alcohol en zijn gemixt zoals een echte cocktail. Bovendien zijn ze op smaak gebracht met de beste sterke drank, bitters, gedroogd fruit en spicy kruiden. Écht een cocktail in een snoepje dus.

Bron: Peggy Hoe

De cocktail gummies proeven

En nu de hamvraag: in wat voor smaken kunnen we de snoepjes verwachten? Dat zijn er vier: de Passionfruit Fix, de Flying Dutchmen Cocktail, het Bakkie Troost en de Dutch Courage Cocktail. Sta je te popelen om ze te proeven?

De snoepjes zijn beschikbaar in twee verschillende boxen. De giftbox van Flying Dutchmen Cocktails bevat de Passionfruit Fix en de Flying Dutchmen Cocktail; de Dutch Courage giftbox bevat het Bakkie Troost en de Dutch Courage Cocktail.

Ontdekken hoe de creaties van Tess en Timo smaken? De Flying Dutchmen en de Dutch Courage Cocktail gummies zijn online te bestellen via Smith & Sinclair of Flying Dutchmen Cocktails voor €16,50.