Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 17 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit meisje schreef een brief aan haar ex en het is hartverscheurend

Iedereen die wel eens door een break-up is gegaan, weet hoeveel pijn zoiets kan doen. Hoe je hele idee van de toekomst instort. Hoe je niet meer weet hoe je überhaupt verder moet, zonder hem. Op internet vonden we deze brief die Karla schreef aan haar ex en het is hartverscheurend.
Bijna acht jaar waren Karla en haar ex-lover Gio samen. Ze leken voor elkaar gemaakt, maar toch strandde hun geluk. Karla schreef hem een brief na hun break-up die ongelooflijk dapper en lief is. En waarvan we ook een beetje droevig worden.

Dit is haar brief:

‘Ik moest moed verzamelen om dit te posten. De afgelopen zeven jaar en zeven maanden waren mensen om ons heen getuige van het liefdesverhaal van Gio en Karla. Al bijna acht jaar heb ik slechts van één persoon gehouden.

Hij hield al van me sinds ik veertien was, maar het koste mij bijna twee jaar om te beseffen dat ik ook van hem hou.

We hebben veel dingen samen gedaan. Van er tussen uit knuipen op de middelbare school en liegen tegen onze ouders dat we samen huiswerk moesten maken, zodat we samen naar het winkelcentrum komen gaan om daar een ijsthee te delen. Het maakte niet uit dat we geen geld hadden, we waren gelukkig.

We gingen naar verschillende universiteiten, maar ik was ervan overtuigd dat we het samen zouden overleven. We hielden immers van elkaar. En we bleven samen.

Hij was mijn grootste motivatie om mijn diploma te halen. Omdat ik met hem een toekomst wilde. Hij haalde me op uit school, hielp me met m’n projecten, hij nam me mee uit eten na een hectische dag. Maar we haalden het samen.

De maanden gingen voorbij en we vonden allebei een baan. Dit was de tijd dat we veel samen konden doen. We gingen naar fancy restaurants, window shoppen veranderde in echt shoppen, we konden zelfs gaan reizen.

Hij was er toen mijn vader overleed. En ik was er voor hem toen zijn moeder overleed. We bleven samen, in gelukkige tijden en tijdens pijnlijke momenten. We stonden achter elkaar.

Hij deed alles om me gelukkig te maken. Ik heb zoveel gedaan, dankzij hem. We waren het ideale koppel.

Ik kan het niet voor me zien dat ik van iemand anders zou houden. Want ik hem al mijn soulmate gevonden. Mijn toekomst is met hem. Hij is de persoon waarmee ik mezelf bij het altaar zie staan.

Ik hield van de relatie die we hadden.

Maar er is een einde aan gekomen.

Op Gio. Op de liefde van mijn leven. Op mijn constante metgezel, reisvriend, mijn buffer. Het is tijd om een andere kant op te gaan.

Bedankt dat je mijn hand hebt vastgehouden tijdens onze reis samen. Het was het waard. Ik zal deze tijd voor altijd in mijn hart houden.

Ik hoop oprecht dat je gelukkig wordt, ook als ik niet meer in je leven pas. Ik hoop dat je je dromen bereikt, ook al zal ik daar geen getuige meer van zijn. Je verdient het geluk, je verdient het om opnieuw lief te hebben. En ik verdien dat ook.

Ik heb er geen spijt van dat ik van je gehouden heb. Van jou houden was een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Op een dag zullen onze paden weer kruisen, ik weet het zeker. Er zal een dag komen dat ik je in de ogen kijken en geen pijn meer zal voelen.

Op een dag zullen we vertellen dat we van elkaar hebben gehouden en dat dat heeft geholpen om van iemand anders te houden. Je zult altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Op een dag zullen we vrienden zijn.

Aan iedereen, mijn familie, vrienden: dankjewel, zonder jullie zou ik dit allemaal niet overleven. Dankjewel dat jullie hebben geloofd in Gio en mij. Maar dit zal het laatste zijn wat ik over hem ga zeggen, over ons.

Op de toekomst.’