Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Online parfum kopen? Zo maak je de juiste keuze

Online shoppen kan soms best een uitdaging zijn, zeker als het om beautyproducten gaat. Net zoals je met een broek of paar schoenen niet zeker weet of het zal passen, is ook het online kopen van parfum vaak een gok. Wil je een nieuw parfum en heb je hier online een mooie deal voor gevonden? Check dan de tips in dit artikel om een miskoop te voorkomen.

Gebruik je huidige parfums als inspiratie


De luchtjes die je al in huis hebt zeggen veel over je smaak in parfums. Zoek daarom eens op geurtjes die vergelijkbaar zijn met je favorites. Dit kan je doen door te kijken uit welke noten je lievelingsluchtjes bestaan.

Er zijn drie verschillende soorten noten: top-, hart- en basisnoten. De topnoten zijn de aroma’s die je ruikt als je je parfum opspuit, maar na enkele minuten al vervliegen. De hart- en basisnoten zijn de noten die je het langst ruikt.

Leer je keywords kennen


In de beschrijving staat bij veel parfums een aantal woorden dat je vaak terug ziet komen. Heb je interesse in een geurtje dat wordt omschreven als ‘verleidelijk’, ‘sensueel’ of ‘intens’? Waarschijnlijk is dit dan een houtachtige geur.

Zie je woorden zoals ‘verfrissend’ of ‘sprankelend’ staan? Dan is de kans groot dat dit parfum frisse bloem- of citrusnoten bevat.

Waar koop je het voor?


Niet alleen je persoonlijke voorkeur, maar ook waar je het luchtje voor koopt is relevant. Zoek je bijvoorbeeld een passend parfum voor dagelijks gebruik of voor date nights met je partner?

De situatie waarin je het luchtje opdoet is dus erg belangrijk. Voor chique evenementen en dates is een diepe oosterse geur namelijk wel passend, terwijl dat op de werkplek waarschijnlijk minder gewaardeerd wordt.

Ook het seizoen maakt verschil. In de lente en zomer is het fijner om een verfrissend luchtje te dragen. Hiervoor zijn citrus- en houtnoten heel geschikt. In de herfst en winter omhul je jezelf liever in warme geuren met noten zoals vanille, tabak en leer.

Check de reviews


Altijd handig bij een online aankoop: de reviews! Misschien heeft de webshop zelf een hoop behulpzame reviews over het geurtje, maar ook op YouTube kun je vaak uitgebreide meningen en omschrijvingen vinden. Zo leer je meer over hoe anderen het geurtje ervaren en weet je dus sneller of het een goede match is voor je.

De juiste aankoop


Online shoppen is niet altijd even makkelijk, zeker als het om geuren gaat. Door je van tevoren goed te verdiepen in het soort parfums dat je lekker vindt, zorg je ervoor dat je geen miskoop doet. Zo kan je op en top genieten van je nieuwe geurtje!