Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 8 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Zoek je nog een passende woonverzekering? Wij helpen je


Als je nog geen woonverzekering afgesloten hebt, is het tijd om dat zo snel mogelijk alsnog even te doen. Is zo’n verzekering belangrijk dan? Nou en of! Een goede, passende woonverzekering kan je heel veel problemen besparen.

Woonverzekering afsluiten

Je hebt het misschien niet meteen in de gaten, maar er kan zomaar iets in je woning gebeuren. Misschien wordt je huis aangedaan door inbrekers, misschien laat je iets vallen of wellicht breekt er brand uit in je woning. Wat het geval ook moge zijn, in alle situaties loop je schade op. Heb je dan geen goede woonverzekering Univé achter de rug, dan moet je alle kosten die je moet maken om de schade te herstellen, zelf betalen. Die kosten kunnen heel snel oplopen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede verzekering afsluit. Je zult er geen spijt van krijgen.

Wat heb je nodig voor de perfecte woonverzekering?


Wat een goede verzekering is, is voor iedereen verschillend. Dat heeft te maken met het feit dat niet iedereen dezelfde woonsituatie heeft. De een heeft bijvoorbeeld een huurwoning terwijl de ander een eigen huis heeft gekocht. Dat verschil heeft gevolgen voor je woonverzekering. Wat je echter altijd nodig hebt, is een inboedelverzekering. Met dit pakket kun je de spullen in je huis verzekeren.

Het maakt niet uit hoe deze beschadigd raken, wat belangrijk is, is dat je in staat bent om deze schade weer te herstellen. Je wilt namelijk niet dat je bank zwaar beschadigd raakt, maar dat je hem niet kunt repareren omdat je geen geld hebt. Met een goede inboedelverzekering voorkom je dergelijke situaties. Bovendien kun je veel meer uit je verzekering halen. Herken je die mailtjes die je soms krijgt waarin je beloofd wordt dat je miljoenen kunt krijgen als je even je gegevens achterlaat? Dit zijn cybercriminelen. Gaan ze er met je gegevens vandoor, dan kan dat grote problemen opleveren. Echter, met een inboedelverzekering ben je ook tegen deze schade gedekt.

Woning gekocht? Vergeet dan niet je opstal te verzekeren


Iedereen die een woning gekocht heeft, moet sowieso ook altijd een inboedelverzekering afsluiten, want ook in een koophuis staan allerlei spullen. Daarnaast is het heel belangrijk dat woningeigenaren als ze een woonverzekering afsluiten, ook een opstalverzekering nemen. Met deze verzekering kun je namelijk alle schade dekken die ontstaan is aan de structuur van je woning. Wat wordt daarmee bedoeld? Niet alleen je woning zelf, maar ook alle objecten die aan je woning vastgemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan je zonnepanelen. Deze panelen kunnen door allerlei oorzaken beschadigd raken. Met een goede opstalverzekering draai jij echter niet voor de kosten op die het repareren van je panelen met zich meebrengt.

Stem je polis tot in de puntjes af met extra dekkingen


De beste verzekering is er een die geheel afgestemd is op je situatie. Vandaar dat het verstandig is om ook even naar de extra dekkingen te kijken. Je kunt bijvoorbeeld een extra verzekering voor je ruiten nemen. Schopt een van je kinderen eens een bal door de ruit, dan zijn de gevolgen te overzien. Je kunt ook je mobiele elektronica extra verzekeren. Laat je je mobiel een keer vallen, dan kun je de schade door je verzekeraar laten uitkeren. Zo voorkom je dat je hoge kosten moet maken om je telefoon weer te laten repareren.