Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 22 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

Waarom je niet voor eeuwig moet wachten op een man tot hij zo ver is

Je hebt een man ontmoet. Je vindt hem geweldig en hij lijkt jou ook wel te zien zitten. Maar hij heeft tijd nodig. En dat snap je wel. Maar wacht niet te lang. Wacht niet tot in de eeuwigheid voor hij zo ver is.
Je bent verliefd op een man die onbereikbaar is. Misschien zit hij nog in een relatie en zegt hij daar binnenkort een einde aan te maken. Misschien is hij wel single, maar emotioneel niet vrij. Misschien is hij gewoon nog niet klaar voor een relatie.

Hij zegt dat hij nu geen relatie aan kan gaan. En jij begrijpt dat. Je hebt zelf misschien ook wel in een situatie gezeten waarin je iemand wel leuk vond, maar het gewoon niet trok om nóg een balletje in de lucht te houden. Je snapt het. En je wacht.

Maar geduld is niet altijd eens schone zaak. Hij heeft tijd nodig, maar dat bekent niet dat je hoeft te wachten tot de eeuwigheid.

Hij houdt je aan het lijntje

Als hij zegt dat hij tijd nodig heeft en wel erg veel tijd van je vraagt, dan houdt hij je helaas ordinair aan het lijntje. Hij geeft aan dat hij je leuk vindt, maar verder doet hij niets. Ja, af en toe flinterige berichtjes sturen en een zaadje van hoop planten. Zodat jij denkt dat hij écht geïnteresseerd is.

Iedere keer als je denkt: ik kap ermee, ik wacht niet langer. Dan is hij daar opeens weer. Hij heeft een perfect gevoel voor timing. Hij weet precies wat hij moet doen om je bij zijn zijde te houden, zonder dat hij ooit echt gebonden is aan jou.

Aan het lijntje gehouden worden is nooit leuk. Sterker nog, het is vreselijk. En het is ook echt niet oké, dat hij jou aan het lijntje houdt. Jij bent voor hem een optie, terwijl jij volledig voor hem wil gaan.

Je loopt andere liefdes mis

Terwijl jij maar op hem aan het wachten bent, op het moment dat hij je in de armen vliegt en voor eeuwige de jouwe zal zijn, gebeurt er niets. Je wacht. En hij laat je wachten.

Terwijl jij wacht op hem, loop je alle kansen op échte liefde mis. Je staat niet open voor een ander, je wilt alleen hem. Maar hij is niet goed voor je. En een andere man die wel goed voor je zou kunnen zijn, die zie je niet.

Als je te lang wacht zou je zo maar eens de man kunnen mislopen, die wel helemaal voor jou wil gaan. En dat is op z’n zachts gezegd toch zonde.

Je weet niet of hij ooit klaar gaat zijn voor liefde met jou

Even wachten is prima. Het is niet erg om te wachten als je weet dat iemand echt voor jou wil gaan.

Maar eerlijk, je weet nooit echt of hij ooit klaar gaat zijn om helemaal voor jou te gaan. Wachten is niet erg, maar wachten op niets is wachten tot de eeuwigheid. En daar ga je nooit gelukkig van worden.