Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 13 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

11 problemen die alleen meiden met extensions zullen begrijpen

Hoewel extensions prachtig kunnen zijn, brengt het eigenlijk vooral een heleboel aanpassingen met zich mee. Stiekem gooit het je hele leven om. Hoe je doucht, hoe je slaapt, hoe je je haar gaat stylen, en ga zo maar door. Er zijn een aantal van die typische problemen die de dames in kwestie maar al te goed zullen herkennen en begrijpen. De struggles van het hebben van extensions:

1. Het is verschrikkelijk wennen

Of je ze nu inklipt, erin laat lijmen of een weave neemt, je zult voor lange tijd het gevoel hebben alsof er iets in je haar zit wat er niet hoort. Je kunt niet éven je handen door je haren halen of je haar zómaar even opsteken. Ja, wennen is het zeker.

2. Synthetische extensions zijn betaalbaar, maar kunnen er nep uitzien

Synthetisch haar komt namelijk het vocht tekort wat normaal haar wel van zichzelf bevat. En in plaats daarvan is het vaak ook nog eens super glanzend, wat het meeste haar (helaas) ook niet van zichzelf is. Ze blenden niet goed in met je natuurlijke haar, raken makkelijk in de knoop en kunnen niet makkelijk opnieuw worden gestyled.

3. Echt haar is natuurlijk onbetaalbaar

Simpelweg omdat het alle eigenschappen die we hierboven benoemden niét heeft en het ook nog eens van iemand afkomstig moet zijn. Je kunt het maar beter zien als een investering.

4. Het neemt ontzettend veel tijd in beslag

Als we het alleen al over het zetten hebben.. Je zit minimaal anderhalf uur. Maar dan heb je ook wat.

5. Het is noodzaak om je haren te bijknippen, wil je je extensions mooi in laten blenden.

Je kunt helaas echt niet extensions laten zetten en niet de boel eventjes netjes bij laten knippen. Jammer maar helaas..

6. Je zult altijd je haar moeten stylen

Met extensions bestaat er niet zoiets als wassen en gaan. Je zult het eigenlijk wel óf moeten stijlen óf moeten krullen óf moeten vastbinden.

7. Je haren borstelen is een kriem

Een beetje te wild borstelen en hop, daar gaan je extensions. Kun je nagaan wanneer je een keer vast komt te zitten. Auwie.

8. De hoeveelheid olie die je haren aan de onderkant nodig hebben is beangstigend

Aangezien je je haren niet normaal kunt borstelen en je de oliën niet goed kunt verdelen, zul je de uiteindes van je haar netjes moeten invetten. En niet zo’n beetje ook.

9. Je douchemuts en droogshampoo zijn je nieuwe beste vrienden

Je doucht natuurlijk nog wel regelmatig, maar je probeert je haren toch wel zo min mogelijk te wassen aangezien anders de lijm te snel oplost. En dat betekent: regelmatig die douchemuts op en dagelijks sprayen. Zucht.

10. Je kunt niet in slaap vallen met los haar

Tenzij je wakker wil worden met een soort van verstrengelende cobra rondom je nek.

11. He moéten uitleggen aan je nieuwe verovering waarom hij niet met zijn handen door je haren kan.

‘Ehm, ja.. ik heb extensions en daarom voel je nu allemaal kleine stukjes in mijn haar zitten. En dat is helemaal normaal en alsjebliéft probeer er niet doorheen te woelen’.