Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partnerbijdrage 8 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Zo blijft je huid gezond en glowing tijdens de herfst: 3 tips

Het koude weer komt eraan en dat betekent een gevoelige en drogere huid: door de verwarming, de droge lucht buiten en minder vitamine D. Tijd dus om je huidverzorgingsroutine aan te passen zodat je huid happy en glowing blijft.

Je huid reageert op veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur. De wind buiten en de droge lucht binnen kunnen je huid droog en gevoelig maken. Ook de overgang tussen de warme binnenlucht en koude buitenlucht doet je huid doorgaans geen goed. Minder daglicht zorgt ervoor dat we minder vitamine D aanmaken. Tel daarbij op dat we vaak wat ongezonder eten – hallo pepernoten, vaarwel zomerse salades – en je snapt dat je huid minder gehydrateerd en zelfs geïrriteerd kan raken.

Tip 1: glowing skin door hydratatie in laagjes

Als je huid droog is, zoek je automatisch naar de dikste dagcrème die je kan vinden. Een logische redenering, maar niet helemaal de juiste. Als je huid echt uitgedroogd is – wat bij de meesten het geval is in de winter – kun je beter in dunne laagjes smeren. Zo zorg je ervoor dat je van binnenuit hydrateert en vermijd je irritatie door te zware crèmes.

Een vochtinbrengende sheet mask één keer in de week kan helpen om je huid weer glowing te maken. Zorg verder in je routine ook voor een zachte en hydraterende reiniger, een serum op basis van hyaluronzuur en een hydraterende dagcrème, zoals de Magic Cream van Charlotte Tilbury.

Tip 2: vermijd irriterende en uitdrogende producten

Ook in de winter is het nog steeds belangrijk om te exfoliëren of te peelen en om je huid grondig te reinigen. Dat je daarbij geen irriterende producten moet gebruiken, lijkt logisch, maar grote kans dat je ze wel in je badkamer hebt staan. Die tube scrubcrème bijvoorbeeld: wissel deze eens in voor een exfoliant op basis van AHA of BHA (fruitzuren). Scrubben haalt namelijk niet alleen de bovenste huidcellen weg, maar je beschadigt ook de laag daaronder. Zo krijg je geen glowing skin, maar eerder een doffe uitstraling. Een exfoliant zorgt ervoor dat de dode huidcellen makkelijk loslaten, waardoor er een gezond babyhuidje tevoorschijn komt.

Gebruik na een reinigend masker een licht hydraterend masker op basis van hyaluronzuur of kamille. Merk je dat je huid erg gevoelig en rood is? Gebruik dan geen producten waar parfum in zit en laat je huid rusten. Enkele dagen geen make-up en een kuur van producten van een fijn merk zoals La Roche Posay om je huidbarrière te herstellen, zal zeker helpen.

Tip 3: kies voor iets minder warme douches

Een warme douche kan zalig zijn, maar maakt je huid vaak erg droog in de winter. Kies daarom voor een lauwe douche en koop extra zachte handdoeken waar je je na elke douche in kan wikkelen. Toe aan een oppepper? Ga voor een wisseldouche (wissel koud af met warm) en sluit af met een koude douche. Even doorbijten, maar je bloedsomloop komt goed op gang en dat zorgt weer voor die gewilde glowing skin.

Droge armen en benen na al het gebadder? Gebruik in de winter na elke douchebeurt je favoriete badolie of bodycrème.

In samenwerking met de Bijenkorf