Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 4 jul 2015
Leestijd: 8 minuten

41 x wat elke vrouw gedaan wilt hebben in haar leven

Kennen jullie de film: The Bucket List? Een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben voordat je dood gaat. Klinkt heel dramatisch. Maar dit heeft ons aan het denken gezet. Wat willen vrouwen nou gedaan hebben in hun leven? Wij zetten alle inspiratie voor je op een rijtje:

1. Maak een roadtrip met je beste vriendinnen

Gewoon je spullen pakken, wat geld op zak en gáááán.

2. Neem een compleet ander kapsel

Verf je haar bijvoorbeeld donker (of blond) of knip het af.

3. Hou af en toe make-uploze dagen

Ja, omdat dit goed is voor je huid en omdat je al fabulous bent van jezelf.

4. Hou een dagboek/tekenblok bij

Je wilt al je mooie avonturen onthouden en dat wordt lastig als je het nergens opslaat. En die borreltjes helpen ook niet bij het onthouden..

5. Breng mooie momenten door met je ouders,broers/zussen

Omdat zij fantastisch zijn en je wilt geen spijt krijgen dat je ze te weinig gezien hebt.

6. Ga in ieder geval één keer helemaal los met eten

Letterlijk. Een zak chips, patat, koekjes, Ben & Jerry’s, je hebt er zin in dus je gaat ervoor. Dit allemaal zonder spijt achteraf.

7. Date of heb seks met een onwijze hottie

Al blijft het alleen maar bij die mooie nacht, dat maakt niet uit.

8. Naakt in de zee zwemmen

Een gevoel van vrijheid, laat die borsten maar hangen, voelt heerlijk, écht.

9. Iemand vergeven

Iemand vergeven is niet omdat je het doet voor die andere persoon. Het is voor jou. Ook al is hij of zij heel erg gemeen geweest, als je hem of haar kan vergeven bespaart dit je heel veel verspilde energie wat je juist in iets positiefs kan zetten.

10. Alleen op reis

Vroeg opstaan en dingen zien die letterlijk jouw gedachtes omver blazen. Slaap lekker uit, met niemand hoef je rekening te houden. Héééérlijk.

11. Het betalen van de rekening tijdens een date

Als je dit voorstelt en het uiteindelijk ook doet zul je merken dat het voelt als een fijne daad.

12. Ga voor een complete fysieke uitdaging

Ren een marathon van vijf kilometer of doe mee aan een triathlon. Of.. leer hoe je een push-up moet doen. Ook goed.

13. Neem ontslag bij de baan die je haat

Mensen die ontslag nemen zijn gelukkige mensen. Het leven is te kort om een baan te hebben waarbij je letterlijk de uren aan het tellen bent voordat je naar huis kan. Eenmaal thuis zeur je over je baan tegen je vriendje.. of kat.

14. Woon alleen

Naakt in je eigen keuken dansen, je eigen rommelmarkt creëren, je eigen mooie kast hebben, om vijf uur ‘s ochtends thuiskomen, of naar bed gaan om acht uur ‘s avonds op een dinsdag. Puur omdat dit kan.

15. Geef teveel uit aan een item die je echt heel graag wilt

Elke vrouw heeft wel één item (of meer) in haar hoofd die ze het liefst vandaag nog zou kopen. Een Chanel-tas, pumps van Christian Louboutin, je snapt wel wat we bedoelen. Ja gewoon een keer doen. Who cares. It’s OK.

16. Maak een hele taart zonder enige reden

Val de taart aan met vorken, messen, lepels. Wat je ook in huis hebt. Dit kan alleen, met vriendinnen of met je vriendje.

17. Neem een huisdier

Huisdieren die houden onvoorwaardelijk veel van hun baasje. En zij kunnen niets verkeerds zeggen als jij ‘s verdrietig bent.

18. Investeer in kunst

Dit kan je ophangen/neerzetten in elk huis of appartement waar je ook gaat wonen. En je zult je elke keer gelukkig voelen als je er naar kijkt.

19. Vind een quote waar je je dagelijks aan wilt houden

Bijvoorbeeld de quote van Sheryl Sandberg: What would you do if you weren’t afraid?

20. Doe tenminste één keer per jaar iets wat je doodeng vindt

Ga parachute springen, vraag je baas om een hoger salaris, stop met de baan die je eigenlijk haat, of ga drie maanden reizen. Je zult er geen spijt van krijgen.

21. Verbreek vriendschappen met mensen die je toch niet echt aardig vindt

Als mensen alleen maar energie zuigen, weinig positiviteit kunnen inbrengen, en je ze eigenlijk helemaal niet aardig vindt, verbreek de vriendschap. Vrienden zijn er voor de fun.

22. Doe een speech,zegje in een grote gemeenschap

Breng een toast uit bij de bruiloft van je goede vriendin of neem de grote presentatie op werk. Als je hier eenmaal klaar mee bent dan voelt dat zo goed dat je het hebt gedaan. En wat geeft het een zelfvertrouwen.

23. Probeer gerechten uit die je nog niet kent

En vooral gerechten waarvan je al denkt dat je ze niet lekker gaat vinden. Uiteindelijk proeft er best veel eten naar kip.

24. Ga is helemaal tekeer als jou onrecht is aan gedaan

Ben je een keer bijvoorbeeld slecht behandeld door een vliegtuig maatschappij, is het best oke om helemaal bananas te gaan. Als dit niet werkt, dan kan bijvoorbeeld een tweetje helpen. Vliegtuig maatschappijen hechten veel waarde aan goede reviews.

25. Doe aan karaoke

Dit kan je ook dronken doen, doe het tenminste één keer om er achter te komen of je het leuk vindt of onwijs haat.

26. Een sletterige fase hebben

Een perfecte tijd om dit te doen is als je net iemand hebt gedumpt, die jou slecht heeft behandelt.

27. Bezoek een psycholoog

Al is het voor één keer. Het is fantastisch als er iemand anders naar jouw problemen kan luisteren. Ook al heb je misschien niet hele gróte problemen. Het is nog steeds erg fijn om feedback te krijgen van iemand die er totaal buiten staat.

28. In een totale break-up mood zitten

Geef je zelf de kans om is al die typische break-up dingen te doen. Zoals bijvoorbeeld ijs eten tijdens een romantische film, extreme huilbuilen hebben of met onbekende jongens zoenen in de club.

29. Reageer op een aantal droom banen

Misschien voel je dat je er nog niet geschikt voor bent, maar je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Als je het maar probeert.

30. Leer tenminste één maaltijd die je zelf kan bereiden

Ook al is het een hele eenvoudige maaltijd, het is goed om te weten dat je altijd wat voor jezelf kan maken. Het liefst ook iets wat een beetje gezond is.

31. Huur een luxe hotel kamer voor jou alleen

Gewoon omdat je je soms mag verwennen. Kom maar met die roomservices hoor.

32. Ga op date met iemand waarvan je al weet dat die niet bij je past

Want de meeste mensen waarmee je date passen toch niet bij je, dus je kan er net zo goed wat grappige verhalen en unieke ervaringen aan overhouden.

33. Doe vrijwilligerswerk in een ander land

Help kinderen die het helaas minder goed hebben als jij. Ga bijvoorbeeld twee weken naar Calcutta, India. Hier heb je het Moeder Theresa huis. It will be life changing.

34. Ga achterop zitten bij een motor

Misschien ben je vaak gewaarschuwd door je ouders, ga nooit achterop bij een jongen met een motor. Dit is een belofte die je wel mag breken. Toch papa en mama?! Doe dit uiteraard wel bij iemand die op een motor kán rijden. Dit is so fun.

35. Wees een prinses voor één dag

Ook nu je volwassen bent.

36. Woon in het buitenland

Als je ooit het gevoel wilt evenaren van zó iets bevredigend, dan is het dit. Je spullen pakken en verhuizen naar een ander land. Je kan zo trots op jezelf zijn als je dit hebt gedaan. Want als je dit kan, kan je alles.

37. Doe iets romantisch met iemand die niet jouw moedertaal spreekt

Dit klinkt toch hartstikke romantisch en magisch. Hoe zou je moeten praten? Misschien met je wenkbrauwen? Of met gebarentaal? Het concept klinkt in ieder geval bijzonder.

38. Ontmoet één van je idolen

Misschien is het heel bijzonder of misschien wel erg teleurstellend. Het zal je in ieder geval aan helpen herinneren dat zij ook gewoon mensen zijn. Uiteindelijk zijn de mensen die fantastische dingen doen, hetzelfde als jij en ik. En dit kan je weer een extreme boost geven om zelf ook dingen voor elkaar te krijgen. You go girlfriend.

39. Leer om nee te zeggen

Het is belangrijk om ‘nee’ te leren zeggen als mensen je iets vragen om iets te doen waarbij je je misschien oncomfortabel bij voelt.

40. Ga voor het lichaam wat je altijd al wilde

De enige die jou hierbij kan helpen ben jezelf. Wil je een gespierder lichaam? Slanker zijn? Alles is haalbaar, als je het maar echt wil. Stel een plan op voor jezelf. Bijvoorbeeld met een bijpassende sportschema en eetschema. Zorg ervoor dat je haalbare doelen hebt, en ga ervoor.

41. Wordt honderd procent, stapel verliefd op iemand

Oh honeypuff. Tuurlijk zijn er geen garanties in het leven dat dit een fantastisch sprookjesachtig einde heeft. Liefde kan pijn doen. En daarom proberen veel mensen liefde te vermijden. Alleen het punt is, op deze manier neem je geen risico’s. En als je geen risico’s neemt dan mis je misschien wel het beste wat je kan overkomen. Namelijk het gevoel van verliefd zijn. Zo verliefd zijn op iemand dat je hele wereld ondersteboven staat. Ook al heeft iemand je misschien in het verleden pijn gedaan, doe er alles aan om het verleden achter je te laten. Anders kan je je nooit honderd procent aan de liefde overgeven. Als je eerlijk bent naar jezelf en open staat voor de liefde, dan kunnen er hele mooie dingen voor je te wachten staan.

Hallelujah.

Wij wensen jou het allerbeste, want alles wat je wilt is te bereiken.