Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 4 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

7 tips om jouw geverfde haren te beschermen tijdens het zwemmen

Met de hittegolf van deze week kunnen wij ons heel goed voorstellen dat jij lekker de zon en het zwembad opzoekt. Of je gaat natuurlijk heerlijk naar het strand. Maar al dat chloor en zeewater doet jouw haar helaas meer kwaad dan goed, vooral als je haar pas geverfd is. Om jouw prachtige lokken zo mooi mogelijk de zomer door te krijgen hebben wij dé zeven tips voor je:

1. Kokosolie

Voordat je in het zwembad springt, smeer dan je haar eerst in met kokos- of olijfolie. Dit zorgt ervoor dat je haar een soort laag krijgt waardoor er geen chloor kan doordringen.

2. Vóór het zwemmen

Spring voor het zwembad nog even onder de douches bij het zwembad. Zo absorbeert jouw haar minder chloor en als je gezwommen hebt, spring dan lekker nog een keer onder de douche.

3. Treatment

Kies voor een crème of leave-in conditioner die je aanbrengt zodat jouw haren niet vervagen door de zon of door het chloor. Kies er eentje die jouw kleur behoudt en ondertussen ook goed je haar moisturized.

4. Filters

Haarproducten met een UVA of UVB filter zorgen ervoor dat jouw haren goed beschermd zijn tegen zon en chloor. Breng ze aan voor of na het zwemmen, zodat jouw haren nog steeds prachtig hun kleur behouden.

5. Updo

Ga voor een cute bun of een mooie vlecht en probeer je haar zoveel mogelijk uit het water te houden. Je ziet er niet alleen fabulous uit, ook blijft jouw haar zo perfect beschermd.

6. Shampoo

Wees niet bang om een shampoo te gebruiken bij de douches van het zwembad. Zo spoel je het chloor of zeewater uit je haar zodat het gehydrateerd en tegelijkertijd schoon wordt.

7. Haarmasker

Voor de ultieme verzorging van jouw haren tijdens de zomerdagen kun je het beste kiezen voor een haarmasker. Als je na het zwemmen een beetje van het masker aanbrengt in je puntjes zul je merken dat jouw haar er de hele zomer tegenaan kan.