Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 2 jul 2015
Leestijd: 4 minuten

Hoe je over iemand heen komt die je niet kan hebben

Bijna met zekerheid durven we te zeggen dat ieder meisje minimaal één keer in haar leven een man ontmoet die ze niet kan hebben. Maar wat doe je dan in vredesnaam? Daar staat hij, je valt voor hem, als een blok. Je blijft maar vallen en zweeft vanaf dat moment op een roze wolk. Realistische versie: Jullie ogen ontmoeten en je voelt de spanning door je lichaam trekken. F*ck, wat is hij leuk. Maar hij ligt niet voor het oprapen.

Of het nou is dat hij al bezet is, een trouwring om zijn vinger heeft, absoluut geen relatie wil of omdat hij niet op jou valt, verliefd worden op iemand die je niet kan hebben is een nachtmerrie. Iemand willen waarmee je niet samen kan zijn is een dagelijkse kwelling waar je doorheen moét. Je hebt namelijk geen keus. Hij is niet voor de niets degene die je niet kan hebben. Hoe je dat doet? Ook al geldt niet voor iedereen dezelfde regels, dit zijn een paar stappen de goede kant op. Promise.

Wees realistisch

Als je ‘s ochtends onder de douche staat en je denkt aan hem kun je dagdromen over hoe het tussen jullie kan zijn. Over alle mooie dingen die jullie samen zouden kunnen meemaken, hoe het zou zijn als jullie op date zouden gaan, hoe zijn lippen voelen. Maar je kan ook jezelf streng toespreken en even met beide voeten op de grond gaan staan. Herhaal in je hoofd (of hardop) keer op keer waarom er geen toekomst voor jullie inzit.

Is hij bezet? Zeg dan tegen jezelf dat hij met iemand anders is. Dat hij nu met iemand anders wakker wordt. En dat als hij met jou zou vreemdgaan, dit waarschijnlijk in de aard van het beestje zit en het jou ook kan overkomen. Als hij jou niet wil bedenk dan dat als hij hetzelfde voor jou had gevoeld, je dat echt had geweten. En dat het vaak in een split second al is bepaald of jullie voor elkaar vallen.

Herhaal het keer op keer. Zorg dat je het in je hoofd stampt zodat die gedachtes je verliefde gedachtes over hem gaan overnemen.

Neem afstand

Bij hem in de buurt zijn, met hem praten, leuke dingen doen als vrienden gaat je niet helpen om rustig te worden en je gevoel onder controle te krijgen. Je zult namelijk merken dat iedere keer als je hem ziet en bij hem bent, je weer iets geweldigs aan hem ontdekt wat jou nóg geïnteresseerder maakt. Je hoeft hem echt niet te ontwijken, maar neem afstand. Als je niet continu met hem geconfronteerd wordt zal dat je adem geven.

Stop met langs zijn huis te lopen, op hetzelfde tijdstip naar huis te fietsen, iedere dag te gaan lunchen in zijn favoriete tent. Ja, het is moeilijk. En ja, je wil het graag doen. Maar het is het niet waard meisje. Echt niet.

Zorg dat je bezig blijft

Als je veel thuis zit, en het rustig hebt op het werk zul je merken dat je gedachtes continu afdwalen naar hem. Er is namelijk genoeg plek en ruimte in je hoofd om erover na te denken. Zorg dat je een to do list maakt op het werk en hou jezelf continu druk. Plan die afspraken in die je altijd nog moest doen. En verder: girlsnights. Heel veel girlsnights. Oneindig veel girlsnights. Je vriendinnen maken je met liefde aan het lachen, ze leiden je af, ze doen leuke dingen met je.

En uiteindelijk aan het eind van de avond zul je merken dat je hem echt eventjes helemaal was vergeten. En ondanks dat je dan weer even aan hem denkt, heb je dat de afgelopen drie uur niet gedaan. En dat is al een gigantische stap vooruit.

Cliché maar waar: geef het tijd

Geef het tijd om eroverheen te komen. Gun jezelf deze tijd. Als je net een gigantische flirt met iemand achter de rug hebt, bijna op een punt gekomen bent waarop je had gezoend met die bezette man dan giert de adrenaline waarschijnlijk keihard door je lichaam. Op dat soort momenten is je gevoel heel vers. Maar als de tijd eroverheen gaat zul je merken dat die heftigheid minder wordt. Je weer adem kunt halen tussendoor.

Zoals we net al zeiden, hou jezelf bezig en je merkt dat je dan de hele avond niet aan hem hebt gedacht. Maar doe tien van dit soort avondjes, en je zult merken dat drie uur, vijf uur wordt. En vijf uur wordt tien uur. En tien uur wordt een hele dag.

Hoelang het duurt? Dat verschilt. Maar het kost je waarschijnlijk sowieso een maandje. En dat lijkt lang, maar dat is echt zo voorbij. Tanden op elkaar, volg deze tips en mocht je over een half jaar terug denken aan dit artikel dan zul je zien dat je nergens last meer van hebt en dat er misschien wel ruimte is gekomen voor een liefde die wel helemaal de moeite waard is.