Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 1 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Wat vrouwen écht willen: 4 type berichtjes die iedere vrouw wil ontvangen

Ken je nog die jaren waarop je probeerde je boodschap zo kort mogelijk te formuleren zodat het in 160 tekens gezegd kon worden omdat je anders twee sms’jes moest betalen? De tijd waarop je áltijd zonder beltegoed zat en sms’jes nog een euro per stuk waren. Nu is dat wel anders. Tegenwoordig WhatsAppen we de héle dag door. En niet alleen WhatsApp maar ook iMessage, de gewone sms en Telegram blijven trillen van de nieuwe berichtjes die maar blijven binnenkomen. Het is een onderdeel geworden van hoe we leven. We zijn in paniek als we bijna geen batterij meer hebben, of als we vertraagd worden in onze internetsnelheid.

Het brengt ook een nieuw dilemma met zich mee, de wereld van daten versus de berichtjes die op en neer worden gestuurd. Waar vroeger een smsje al heel speciaal was willen we nu het liefst iedere vijf minuten een berichtje krijgen en worden we zenuwachtig als we zien dat hij online is maar niet op ons berichtje reageert (HALLO WAT IS DE MOEITE?!).

Op het gebied van daten, scharrels en lovers maak je best vaak situaties mee waarbij je aan het wachten bent op dat ene berichtje. Of dat je wel een berichtje krijgt maar dat het tótaal niet is wat je had gehoopt. Tsja. Wij vrouwen, wij willen gewoon horen wat je denkt, wat je voelt en de volgende zes berichtjes kunnen we niet vaak genoeg krijgen:

1. Goedemorgen berichtje

Je doet nét je ogen open, zet je wekker uit op je telefoon en kijkt vervolgens welke berichtje je vannacht hebt gemist. En daar staat zijn naam: ‘Goedemorgen lieverd, heb je lekker geslapen? X’. Je bent meteen klaarwakker, er vliegen duizend vlinders door je buik en van een ochtendhumeur is al helemaal geen sprake. Hij dacht aan jou toen hij opstond en heeft de moeite genomen om jou even goedemorgen te wensen. En dat is gewoon hartstikke fijn wakker worden.

2. Hét berichtje na een date/ sleepover

Als je net met iemand hebt gedate is het fijn om wat te horen, toch? Het moment dat je wegfietst wil je het liefst in het hoofd van de ander kijken wat diegen ervan vond. Of hij het net zo fijn vond als jij, en dat hij aan je denkt. Maar daarna begint het wachten op een berichtje, of de keuze om zelf een berichtje te sturen. Dat kan natuurlijk ook. Maar als de man het heft in handen neemt en je een berichtje stuurt hoe hij genoten heeft, tsja dan zijn wij meisjes toch wel erg blij. Zeker als dat berichtje ook niet een dag op zich laat wachten maar een uurtje ofzo.

3. De ‘ik wil je graag weer zien’

Het is altijd fijn om te horen dat iemand tijd met je door wil brengen die jij ontzettend leuk vindt. Zeker als jullie net aan het daten zijn. Als je niet altijd zelf het initiatief hoeft te nemen maar iemand anders het voor jou doet. Zeker mannen durven hun gedachtes niet altijd uit te spreken en een man die dat wel doet, die verdient credits.

4. Iets liefs uit het niets

Zit je dan op kantoor terwijl het buiten prachtig weer is. De dag is saai, kantoor is leeg door de vakantie, je collega’s hebben allemaal hun oortjes in en zitten hard te werken. En dan opeens trilt je telefoon. Je kijkt en ziet een lief berichtje van hem terwijl je die nog helemaal niet had verwacht. Je wist dat hij duizend deadlines had maar toch stuurt hij je even een lief berichtje tussendoor. Aaaaahhh.