Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

5 goede voornemens om je relatie in 2023 een stuk sterker te maken

Het nieuwe jaar is begonnen en we gaan allemaal weer vol goede moed aan de slag met onze goede voornemens. Sporten, gezond eten, stoppen met roken.. noem het maar op. Toch is het ook goed om naar andere aspecten te kijken. Heb je een relatie? Kijk dan naar wat je wil veranderen en bedenk een aantal puntjes waar jij (of jullie) aan willen werken. Wij geven je een aantal voorbeelden zodat jij weer ff vooruit kunt. Op een jaar vol liefde!

5 goede voornemens om je relatie in 2023 een stuk beter te maken

1. Maak elkaar aan het lachen

Iedereen vindt humor belangrijk, want anders is het ook maar zo saai. Zorg ervoor dat je het leven niet te serieus neemt en dat je lekker kunt lachen. Als je alleen maar ruzie maakt of praat over de serieuze dingen in het leven dan heb je daar heel snel genoeg van.

2. Zorg voor uitjes, spontaan maar ook gepland

Leuke dingen doen samen zorgt voor positieve energie! Zorg dat jullie regelmatig leuke activiteiten ondernemen en stap af en toe ook een beetje uit je comfortzone. Spontane uitjes zijn leuk, maar mocht je iets plannen over twee weken is dat net zo gezellig. Heb je wat om naar uit te kijken ook!

3. Zorg voor intimiteit op meerdere manieren

Het is belangrijk dat jullie verbonden blijven met elkaar, vooral intimiteit is belangrijk. Dan hebben we het (uiteraard) over seks, maar ook knuffelen, handen vasthouden, zoenen en intieme gesprekken voeren zijn daar onderdeel van. Eigenlijk alle dingen die je niet met een gewone vriend of vriendin zou doen. Klinkt logisch, maar helemaal als je al langer samen bent kan dit een beetje verwateren.

4. Leer elkaars love language kennen

Iedereen heeft een andere love language en het is belangrijk dat jij die van jezelf en je partner kent. Als jullie niet dezelfde ‘taal’ spreken, kan het soms lastig zijn om elkaar te begrijpen en wat de ander nodig heeft. Ben jij meer van het fysieke contact? Of heb meer aan woorden? Bespreek dat met elkaar en hou daar rekening mee. Bekijk de 5 love languages hier.

5. Zorg voor quality time zonder telefoon

Een hele belangrijke, maar we vergeten ‘m nog wel eens: quality time zonder die verrekte telefoon. Als je op date bent is het heel makkelijk om je telefoon op tafel te leggen, appjes te beantwoorden of om nog even door je Instagramfeed te scrollen. Je bent comfortabel met elkaar, dus dat is geen groot probleem. Zou je denken, want zo is de aandacht eigenlijk niet bij elkaar. Ook heb je niet de diepe gesprekken die je af en toe zou willen en ook heb je misschien helemaal niet door hoe iemand zich op dat moment voelt. Zorg voor datenights en laat die telefoon lekker in je tas zitten. Communicatie is key, dus als je met je koppie bij je telefoon zit dan mis je toch wat.

Dit is waarom goede voornemens op 1 januari wél echt nut hebben