Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 14 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

6 x waarom we soms zo ontzettend de behoefte hebben om even alleen te zijn

Mensen zijn sociale dieren. We omringen ons het liefst met vrienden, onze lover of met familie. En als die allemaal niet kunnen, bladeren we al snel ons telefoonboek door op zoek naar kennissen of anderen geesten uit het verleden waar we onszelf prima een middagje mee kunnen vermaken. Maar af en toe heb je daar echt he-le-maal geen zin in en wil je niets liever dan alleen zijn. Weg van iedereen. Even een moment van rust, een moment dat er niemand om je heen is. Niemand waarmee je hoeft te praten, contact hoeft te maken, waar je voor moet zorgen. Gewoon even jij alleen. Ken je dat gevoel? Hartstikke normaal hoor. En wel hierom:

1. Soms heb je geen zin meer om te luisteren

Na een lange week op kantoor met duizenden meetings, sociale afspraken ‘s avonds, en genoeg telefoontjes is soms de pap even op. Dan heb je geen zin meer om nog meer verhalen/dilemma’s/drama’s aan te horen. Even rust aan je hoofd is het enige waar je nu behoefte aan hebt.

2. Of te praten

In al die meetings, sociale afspraken en telefoontjes heeft jouw mond niet stilgestaan. En op een gegeven moment is het genoeg. Ook al ben je een prater, het is af en toe heerlijk om die lippen op elkaar te houden en niks te hoeven zeggen.

3. Of met iemand anders rekening te houden

Als je met mensen bent hou je daar rekening mee. Of het nou is dat er iemand bij jou op bezoek is waarvoor je de hele avond drinken in schenkt, of voor moet koken, of dat het je lover is die thuis is en die ook zijn series wil kijken of wil gamen, als jij alleen bent hoef je nergens over na te denken. Freedom yeaaaa.

4. Je hebt zin om je eigen Spice Girl optreden te geven met je haarborstel zonder pottekijkers

Niet iedereen hoeft deelgenoot te worden van het feit dat jij de CD (ja CD) van de Spice Girls nog steeds platdraait en meedanst en kraait in je pyjama met een haarborstel in je hand. En dan het liefst voor de spiegel. Dit soort momenten voor jezelf zijn heerlijk. En als er iemand anders rondloopt ga je niet zo los als dat je dat in je uppie doet.

5. En de hele avond chickflicks en vrouwenseries te kijken

The Notebook, Love Actually, Dear John, Gossip Girl, The Hills, Pretty Little Liars en ga maar door. Niemand die je stoort, die iets anders wil kijken, alleen jij met alle romantiek om je heen. En natuurlijk met je eigen reep chocolade waar niemand een hapje van hoeft, of je eigen beker Ben & Jerry’s ijs die je niet hoeft te delen. Beter dan dit wordt het niet.

6. Om weer te waarderen hoe fijn het is om de leukste mensen om je heen te hebben

Soms nemen we allemaal maar voor lief wie we om ons heen hebben. Maar als je alleen bent dan kan er een momentje zijn waarop je denkt, hey het is stil. En dan zul je zien dat je de mensen om je heen gaat evalueren waardoor je alleen maar tot de conclusie kan komen dat je echt alleen maar hele fijne mensen om je heen hebt en dat het toch fijn is dat je ze altijd kan zien. Lekker je avondje alleen afsluiten en morgen weer wat gezelligs doen.