Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 14 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

4 x de beste tips tegen zichtbare babyhaartjes

Bijna elke vrouw heeft babyhaartjes. Bij de één is het alleen wat meer zichtbaar dan bij de ander. Babyhaartjes staan vaak schattig dus kan je het eigenlijk gewoon laten zitten. Maar vind je ze irritant en wil je zonder deze sprietjes de deur uit? Dan hebben wij de vier beste tips voor je. Babyhaartjes zijn nieuwe haartjes die groeien. Als je vaak een föhn gebruikt kunnen je babyhaartjes stroperig worden door de hitte en gaan ze rechtop staan. Dit komt omdat babyhaartjes aan de voorkant van je hoofd zitten en die drogen kortweg het snelst.

Als je je haar in een staart doet

Wil jij je haar vandaag in een staart? Doe wat mouse of haarspray op je borstel en ga daarna pas door je haar. De babyhaartjes zullen nu langer op de juiste plek blijven zitten. Daarnaast werkt kokos-serum ook perfect. Probeer alleen hier niet teveel van te gebruiken omdat je haar er dan te vettig uit gaat zien.

Knip ze vooral niet

Knip ze niet. Vaak als je ze knipt dan gaan ze nog meer opvallen. Zo gaan ze bijvoorbeeld krullen en dat is waarschijnlijk niet de look die je wilt creëren.

Bleek de babyhaartjes

Perfect om in de zomer uit te proberen. Smeer wat citroensap in je haar voordat je gaat zonnen. Je huid wordt donkerder maar je haar wordt lichter en je babyhaartjes vallen hierdoor minder op.

Kleur ze met make-up

Als je foundation gebruikt is dit de meest gemakkelijke manier om babyhaartjes goed weg te werken. Als je je gezicht afsmeert op het einde, zorg dan dat je je babyhaartjes ook meeneemt. Dit kan je het beste doen om je foundation aan te brengen op de manier hoe je babyhaartjes groeien, dus van boven naar beneden.

Bonus

Je kunt natuurlijk ook gewoon pronken met je schattige babyhaartjes, zoals bijvoorbeeld Rihanna doet. De perfecte haarstijlen met babyhaartjes zijn de messy looks. Een hoge paardenstaart bijvoorbeeld of warrige vlecht. Je babyhaartjes zullen daar perfect bij passen.