Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 5 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Is hij zogenaamd te druk? Dit is wat het écht betekent

‘Sorry, ik weet niet of het gaat lukken, ik ben echt heel erg druk op het moment’. Pff, wat hebben we een hekel aan die zin, toch? En niet alleen aan deze zin, maar eigenlijk aan alle zinnen waaruit eigenlijk heel duidelijk wordt dat hij je afscheept met iets wat niets anders is dan een slap excuus. Je kunt ze in allerlei vormen en maten ontvangen. Wat denk je van ‘ik ga mijn best doen om te komen, maar reken maar nergens op’ of ‘sorry ik ga het toch niet redden’ voor de negentiende keer op rij. Great. Want iedere keer zit jij weer teleurgesteld thuis.

We weten allemaal wel hoe het voelt. Je bent aan het daten met een aantrekkelijke man en je kan niet wachten op de eerstvolgende date. En zonder dat je het wil toegeven weet je dat je er stiekem rekening mee houdt in je planningen. Klein voorbeeld? Normaal zit je agenda tot aan de nok toe vol, maar nu heb je nog best wat opties open. Stel je voor..

Maar er is nog steeds geen nieuwe uitnodiging. Sh*t. Wat nu? Kom op, je bent een millenial, je mag prima het heft in eigen handen nemen. En dat is wat je dan vervolgens ook doet. Maar dan reageert meneer niet helemaal zoals verwacht. Vaak begint het al met niet meteen een antwoord krijgen. Normaal gesproken kon hij zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken, maar dat lijkt nu niet meer zo te zijn.

‘Ik moet nog even kijken, ik heb het nogal druk’. Excuse me? Te druk met wat? Een week heeft 7 x 24 uur in zich. En natuurlijk gaat een groot gedeelte ‘op’ aan eten en slapen. Maar de rest is vrij in te vullen. En daar is precies waar het probleem zit; hij kiest om zijn tijd anders in te delen en niét aan jou te besteden.

Er is namelijk altijd wel een gaatje te vinden, een moment, of een uurtje tussendoor. Als hij zou aangeven dat hij druk is, weinig tijd heeft, maar je toch heel graag wil zien en vragen of je het oké vindt om hem na het etentje nog te zien, dan is het totaal andere koek. Maar dat doet ‘ie niet.

Iedere dag kun je de tijd indelen zoals je zelf wenst. Als hij geen tijd heeft voor jou betekent dat in feite niets anders dat hij jou geen prioriteit vindt om zijn tijd aan te besteden. Hij maakt geen ruimte om jou te zien, hij doet er niet zijn best voor. En hoe hard dit ook klinkt, soms is het goed om het te lezen en die boodschap tussen je oren te knopen.

Denk maar na, als jij iemand écht wil zien, dan maak je ruimte, dan maak je tijd. Je zorgt dat je iets verplaatst. Of dat nou voor een half uurtje is of voor een paar uur. Maar je zorgt dat het gebeurt. Maar als jij er geen zin in hebt is het zinnetje ‘sorry te druk’ ook erg voor de hand liggend. Hard maar waar.

De oplossing? Als dit gebeurt, zorg dan dat je de rollen omdraait. Zorg dat jij hem geen prioriteit maakt. Als het een keer uitkomt, prima, maar richt je tijd in zoals jij dat wil. En zorg vooral dat er geen tijd is voor hem. Geloof maar, het werkt echt. Want zodra hij merkt dat hij geen prioriteit meer is bij jou zal hij terugkomen. En dan zal hij wel tijd voor je maken. En mocht dat moment nooit komen, dan weet je dat hij het geen seconde langer waard is om tijd aan te besteden. Niet een handvol maar een landvol, nooit vergeten.