Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 5 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Waarom vechten voor je relatie juist een teken is van geweldige liefde

Vechten voor je relatie is niet goed, right? Je hoort zo gek op elkaar te zijn dat het vanzelf zou moeten gaan. ‘Een goede relatie heeft nooit moeilijke momenten en je zal nooit in de verleiding moeten komen tot iets anders’. Maar laten we wel wezen, zo werkt het natuurlijk niet. En gelukkig is dat helemaal niet erg. Een beetje vechten voor je relatie is namelijk prima. En wel hierom:

Als je er niet voor wil vechten, is het niet de juiste relatie

Vechten om iemand bij je te houden is niet iets wat je per se als prettig zal omschrijven. Maar bedenk je eens wat het eigenlijk betekent als je niet wil vechten voor je relatie? Is het dan wel dé relatie? Het kan niet allemaal over rozen gaan. En als je het niet de moeite waard vindt, of het doet je niks, dan is er wel wat meer aan de hand.

Een liefde wil je niet zomaar loslaten. En als je eerder denkt aan welke boodschappen je nog in huis moet halen dan aan het willen oplossen van problemen om jullie liefde weer back on track te krijgen.. tsja..

Jullie komen er alleen maar sterker uit

Vechten maakt dat jullie beiden zullen gaan inzien wat jullie eigenlijk voor elkaar betekenen. Wie jullie voor elkaar zijn. Het is altijd heftig als je als koppel voor elkaar moet vechten, maar het hoeft zeker geen negatief iets te zijn. Zie het niet als een deuk, maar als een al gewonnen strijd die jullie alleen maar sterker zal maken als koppel. Alle ervaringen neem je mee, en dat maakt jullie meer verbonden.

Het houdt het spannend

Een relatie is pas echt leuk als het niet altijd compleet vanzelf loopt. Alles raakt sneller in de sleur en wordt simpelweg saai. Een spanning hier en daar kan heftig zijn en confronterend, maar weten dat je partner gewild is en niet een gegeven is, zorgt ervoor dat jullie er voor elkaar blijven zijn. Elkaar blijven verrassen en elkaar proberen te blijven versieren. Een beetje werken voor elkaar, vechten voor de ander, dat maakt een relatie.

Het zorgt ervoor dat je je realiseert wat je hebt

Zeg nou zelf, als hij iedere dag er ‘gewoon’ is, en hij altijd dezelfde liefde voor je heeft, dan is het op een gegeven moment een feit. Hij is dan gewoon in jouw leven. Punt. Maar zo hoort liefde niet te zijn. In tijden dat je voor elkaar moet vechten, sta je ook stil bij wat het zou betekenen als het niet gaat lukken tussen jullie. En dan besef je je maar weer eens dat je écht bij hem wil zijn, en dat je daar alles voor over hebt. Het versterkt jouw gevoel naar hem, en jullie band onderling.