Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 16 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

9 x waarom vrouwen zo ontzettend blij van bloemen worden

Bloemen… Wat zijn ze toch prachtig. Iedereen heeft zijn favoriet en we hebben allemaal nog nóóit een vrouw gezien die niet blij wordt van een mooie bos bloemen. Of je ze nou krijgt of weggeeft, of je ze op de markt koopt of bij de bloemist, het is áltijd feest met bloemen. Ben jij een een flower-addict? Dan ben je het hier vast helemaal mee eens:

1. Lelijke bloemen bestaan niet

Vrouwen houden van mooie dingen, en lelijke bloemen bestaan simpelweg niet. Uiteraard heb je je eigen favo, bijvoorbeeld de pioenroos. Maar je kan bijna nooit lelijke bloemen kopen. Het zijn gewoon prachtige creaties van de natuur en wij willen ze hebben.

2. Ze fleuren je humeur op…

Voel je je een beetje sip omdat je een slechte dag hebt gehad op werk? Fiets nog snel even langs die geweldige bloemenkraam en fleur jezelf op met prachtige bloemen. Je voelt je direct een stuk beter en dat voor nog niet eens een tientje.

3. …en je interieur

Oké als mensen zeggen dat ze niet van bloemen houden, hebben ze het nog niet ervaren. Élk interieur knapt op van een mooie vaas bloemen. Zet er eentje op je eettafel of zet een grote vaas op de grond met grote bloemen er in. Het maakt je huis echt mooier en bovendien voelen mensen zich meer welkom in je huis. Gezelligheid doet een hele hoop voor jezelf én je gasten.

4. Elke bloem heeft een eigen betekenis

Een rode roos staat voor liefde, een witte roos voor puurheid en eerlijkheid, de orchidee voor luxe, en de zonnebloem voor levenslust. Als je het echt goed wilt doen google je eerst de betekenis van de bloem en kies je zo de juiste uit. Het mooie is dat bijna elke bloem een mooie betekenis heeft. Dit kan een bloem nog meer waarde geven.

5. Je kunt ze krijgen…

Na een verjaardag staat je hele huis vol met de mooiste bloemen. Maar ook als je verdrietig bent staan je vriendinnen klaar met die beeldige, zachtroze pioenrozen.

6. …maar ook geven

Of je beste vriendin nou verdrietig is of je moeder jarig is. Een bos bloemen doet het altijd goed. Een cadeau waarmee je nooit de plank mis slaat. Het blijkt zelfs dat mannen het niet erg vinden als je ze een bosje bloemen geeft. Ook best leuk voor als je vaak bij je vriend bent, toch nog een beetje kleur en vrouwelijkheid in huis.

7. Ze ruiken verrukkelijk

Het is bij velen een favoriet, de geur van verse bloemen. Geen enkele luchtverfrisser of parfum kan hier tegenop. Vooral rozen hebben een hele typerende verrukkelijke geur waar je maar aan wilt blijven ruiken. En het ziet er ook nog eens super cute uit.

8. Ze bloeien en groeien

Je kunt bloemen kopen als de knoppen nog dicht zitten om vervolgens elke dag te zien hoe die mooie bloem zich ontpopt tot een bloeiende beauty. Elke dag check je weer even hoe ver ze zijn en opeens zijn ze aan het bloeien. Prach-tig gezicht.

9. Je weet dat hij echt van je houdt

Deze kunnen we natuurlijk niet vergeten. Als je lover je rode rozen geeft dan wil hij je echt iets duidelijk maken. Deze man houdt écht van je. Het ultieme teken van echte, onvoorwaardelijke liefde. En wij smelten er allemaal van. Een geschenk dat nooit verveelt, hoe ouderwets het dan ook mag zijn.

De haartrend Dolce Effect draait allemaal om bloemen

Beyoncé is helemaal van van de pastelkleurige bloemenkrans in haar haar. Klik op de foto om het allemaal te lezen: