Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 17 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG: AI kan binnenkort vertalen wat je hond of kat tegen je zegt

Elke huisdiereigenaar hoopt er op: dat hun pluizige vriendje opeens begint met praten. Niet altijd, maar soms zou het handig zijn om die ‘taalbarrière’ te doorbreken. Dat geblaf.. je kunt er wat uit opmaken, maar niet alles. Nu schijnt het zo te zijn dat AI ook gebruikt kan worden om die dierlijke geluiden te vertalen.

Ehhhhh.. wat?!

AI kan binnenkort vertalen wat je hond of kat tegen je zegt

Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is ergens ook zo: we zullen nooit precies weten wat ons lieve huisdiertje tegen ons zegt. Geen enkele kat of hond heeft ‘t ooit kunnen vertalen naar ‘mensentaal’, dus deze AI tools gaan proberen geluiden te interpreteren. Researcher Daniel Mills, een professor aan de University of Lincoln, vertelt dat ze gezichtsuitdrukkingen en gedrag analyseren van honden, katten en paarden. Uiteindelijk wordt dit gebruikt om te checken wat jouw huisdier ‘zou kunnen zeggen’, maar 100 procent zeker is het niet.

Elk soort dier vertoond ander soort gedrag waaraan je kunt herkennen wat ze je precies duidelijk proberen te maken. Als katten je wel zien zitten, geven ze kopjes. Als honden iets van je willen, kunnen ze hun poot op je leggen of tegen je gaan blaffen. Is een hond bang? Dan hangen de oren en staart plat. We kunnen al heel veel lezen, maar AI schijnt daar nog beter bij te kunnen helpen.

Je kunt ook iets anders proberen..

Mocht je niet willen wachten op deze niet AI-ontwikkeling, kan je ook geluidsknoppen kopen voor je huisdier. Als je huisdier kan op één van deze knoppen drukt wordt er een woord gezegd en op deze manier kunnen ze ook met je praten. Of het altijd klopt is nog maar een tweede, maaar grappig is het wel. Dat is zeker 😉

Bekijk de video hieronder:

@sapphie_the_pomsky

Sapphie the translator says what mommy is actually thinking 😂😂😂 #smartdog #dogs #funnydog #pets #fyp

♬ original sound – Sapphie the Pomsky

Dogfishing helpt asielhonden aan de juiste baasjes, zo ontstaat er wél een perfecte match