Redactie
Redactie Drankjes 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

0% inspiratie voor Dry January? Deze alcoholvrije cocktails zijn heerlijk

Cocktails zijn hot! Denk eens aan alle variaties die je kunt maken. Een passend recept voor elke smaak. Na een decembermaand vol gezellige borrels en smakelijke etentjes is het weer tijd voor balans. Een frisse start in januari. Gelukkig hoeft Dry January absoluut niet saai te zijn dankzij deze mocktails. Doe hier alvast wat inspiratie op.

Voor alle drie de cocktailvarianten gebruiken we de non-alcoholische variant van Copperhead gin. Copperhead N/A bevat een palet aan kruiden. Hieraan worden premium extracten toegevoegd. Wat er dan gebeurt? Het drankje gaat fermenteren en dat zorgt voor extra smaak, complexiteit en mondgevoel. Een echte aanrader dus als het gaat om alcoholvrije gin. Doe alvast wat inspiratie op en steel de show als host van de lekkerste mocktailavond tijdens Dry January!

 

Elixer of life

We trappen af met de non-alcoholische Elderflower Gin & Tonic. Hiervoor gebruiken we onder andere de lekkerste Fever-Tree Elderflower tonic. De verfijnde en zoete smaak van de vlierbloesem gaat namelijk perfect samen met de kruidige Copperhead N/A gin.

Ingrediënten:

En zo maak je hem:

Stap 1 | Vul je glas met ijs

Stap 2 | Voeg 50ml Copperhead Non-Alcoholic toe, gevolgd door 150 ml Fever-Tree Elderflower Tonic Water

Stap 3 | Garneer met sinaasappelzeste en jenverbes

 

Virgin Paloma

Door naar de Virgin Paloma. De Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit bevat met de hand geplukte rode en roze grapefruits uit Alicante. Een explosie van smaak, gebalanceerd met de zachte tonen van roze grapefruit.

Ingrediënten:

En zo maak je hem:

Stap 1 | Vul een longdrinkglas met vers ijs — hoe meer ijs, hoe langer je drankje lekker fris blijft

Stap 2 | Schenk 50ml Copperhead Non-Alcoholic in het glas en vul het aan met de heerlijke Fever-Tree Sparkling Pink Grapefruit

Stap 3 |  Garneer met een schijfje roze grapefruit

Optioneel: Zout de rand van je longdrinkglas

Pink Gin & Tonic 0.0%

Last but not least de 0.0% Pink Gin & Tonic. Door de kleur alleen al een plaatje. Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic bestaat uit een combinatie van Britse rabarber en Schotse Frambozen. De fruitige en ietwat zoete tonic gaat ook weer uitstekend samen met de kruidige, non-alcoholische gin.

Ingrediënten:

En zo maak je hem:

Stap 1 | Vul je glas met ijs

Stap 2 | Voeg 50ml Copperhead Non-Alcoholic toe, gevolgd door 150 ml Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic

Stap 3 | Garneer met frambozen en jenverbes

Proost, genieten zonder kater of schuldgevoel! Lang leve Dry January met Fever-Tree.