Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 jul 2015

Andere manieren om tegen hem te zeggen ‘ik hou van je’

I love you, ik hou van je, woorden die soms iets te makkelijk worden gezegd en waardoor er soms net iets te weinig waarde aan wordt gehecht. Maar hoe laat je hem nou weten dat je echt tot in het diepste van je hart om hem geeft? Als volgt.

1. Vertel hem dat je hem bewondert

Iedereen vindt het fijn om te horen dat iemand oprecht bewondering voor je heeft. Laat hem weten dat je hem oprecht waardeert, dat je naar hem kijkt en ongelooflijk trots bent dat hij van jou is. Dat je respect hebt voor wat hij doet en hoé hij dit doet. Dat je hem bewondert iedere dag als je opstaat en iedere avond voor het slapen gaan. Geloof maar, dan weet hij als geen ander wat jij voor hem voelt.

2. Vertel hem dat hij speciaal voor jou is

Laat hem weten dat hij als geen andere man is die je ooit eerder hebt ontmoet of waar je ooit mee bent geweest. Dat hij de man is die je hart heel snel laat kloppen. Dat hij de man is waarvan je vlinders in je buik krijgt. Zelfs al zijn jullie al vijf jaar samen. Laat hem weten dat hij je #1 is en dat ook zal blijven als het aan jou ligt.

3. Laat hem weten dat hij je gelukkig maakt

Krijg je een lach op je gezicht van hem gewoon omdat hij hij is? Dan doe je er goed aan om hem dat te vertellen. Het is altijd fijn voor de ander om te horen dat hij een goede wederhelft is. Dat hij je iedere dag gelukkig maakt, blij maakt, aan het lachen maakt. Want dat is het doel uiteindelijk toch? Dat je het met hem leuker hebt dan alleen en dat je je met hem beter voelt dan alleen.

4. Waardeer hem voor de dingen die hij doet

Ook al zijn het kleine dingetjes zoals een wasje draaien omdat jij gigantisch druk bent, laat hem weten dat je het opmerkt en dat je waardeert wat hij voor je doet. We zijn als mensen altijd op zoek naar waardering, zeker als we iets voor een ander doen. Het is rewarding om dat te horen en het stimuleert ons nog een keer wat (extra’s) te doen voor een ander.

5. Vertel hem dat je voor hem naar huis komt

Het leven is leuk. En waarschijnlijk puilt jouw agenda ook uit van de afspraken, etentjes, borrels en andere sociale activiteiten. Het is makkelijk om je te laten meesleuren door alle gezelligheid. Hij zit lekker thuis en jij wil erop uit. Maar soms is het goed om terug te gaan naar je lieveling en hem te laten weten dat je alle plannen hebt gecancelled om lekker bij hem te zijn. Samen chillen is soms nog fijner dan al die feestjes. En dat hij voor de rest gaat, ook dat zegt genoeg.

6. Laat hem weten dat hij de enige is

Dat willen we allemaal toch? De enige zijn voor de ander? De one and only? In ieder geval voor en nu en de komende tijd? Van iemand houden betekent dat je voor iemand gaat. En voor diegene alleen. Vechten voor jullie samen, dat vertelt pas hoeveel je van hem houdt. En daar kunnen woorden écht niet tegenop.

Reageer op artikel:
Andere manieren om tegen hem te zeggen ‘ik hou van je’
Sluiten