Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 7 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Andere manieren om tegen hem of haar ‘ik hou van je’ te zeggen

I love you, ik hou van je, woorden die soms iets te makkelijk worden gezegd en waardoor er soms net iets te weinig waarde aan wordt gehecht. Maar hoe laat je hem nou weten dat je echt tot in het diepste van je hart om hem geeft? Als volgt.

1. Vertel de ander dat je ‘m bewondert

Iedereen vindt het fijn om te horen dat iemand oprecht bewondering voor je heeft. Laat de ander weten dat je hem of haar oprecht waardeert, dat je naar hem/haar kijkt en ongelooflijk trots bent dat ‘ie van jou is. Dat je respect hebt voor wat diegene doet en hoé hij of zij dit doet. Dat je degene bewondert iedere dag als je opstaat en iedere avond voor het slapen gaan. Geloof maar, dan weet hij/zij als geen ander wat jij voor ‘m voelt.

2. Vertel de ander dat hij/zij speciaal voor jou is

Laat je partner weten dat hij/zij als geen ander is die je ooit eerder hebt ontmoet of waar je ooit mee bent geweest. Dat hij/zij de persoon is die je hart heel snel laat kloppen. Dat hij/zij de persoon is waarvan je vlinders in je buik krijgt. Zelfs al zijn jullie al vijf jaar samen. Laat je lover weten dat ‘ie je #1 is en dat ook zal blijven als het aan jou ligt.

3. Laat hem/haar weten dat ‘ie je gelukkig maakt

Krijg je een lach op je gezicht van je partner gewoon omdat ‘ie zichzelf is? Dan doe je er goed aan om je lover dat te vertellen. Het is altijd fijn voor de ander om te horen dat hij/zij een goede wederhelft is. Dat hij/zij je iedere dag gelukkig maakt, blij maakt, aan het lachen maakt. Want dat is het doel uiteindelijk toch? Dat je het met hem/haar leuker hebt dan alleen en dat je je met je lover beter voelt dan alleen.

4. Waardeer de ander voor de dingen die hij/zij doet

Ook al zijn het kleine dingetjes zoals een wasje draaien omdat jij gigantisch druk bent, laat de ander weten dat je het opmerkt en dat je waardeert wat hij/zij voor je doet. We zijn als mensen altijd op zoek naar waardering, zeker als we iets voor een ander doen. Het is rewarding om dat te horen en het stimuleert ons nog een keer wat (extra’s) te doen voor een ander.

5. Vertel de ander dat je voor hem/haar naar huis komt

Het leven is leuk. En waarschijnlijk puilt jouw agenda ook uit van de afspraken, etentjes, borrels en andere sociale activiteiten. Het is makkelijk om je te laten meesleuren door alle gezelligheid. Hij/zij zit lekker thuis en jij wil erop uit. Maar soms is het goed om terug te gaan naar je lieveling en te laten weten dat je alle plannen hebt gecancelled om lekker bij je partner te zijn. Samen chillen is soms nog fijner dan al die feestjes. En dat ‘ie voor de rest gaat, ook dat zegt genoeg.

6. Laat hem/haar weten dat hij/zij de enige is

Dat willen we allemaal toch? De enige zijn voor de ander? De one and only? In ieder geval voor en nu en de komende tijd? Van iemand houden betekent dat je voor iemand gaat. En voor diegene alleen. Vechten voor jullie samen, dat vertelt pas hoeveel je van hem/haar houdt. En daar kunnen woorden écht niet tegenop.