Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 23 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Ga jij naar een B&B Vol Liefde? Reisverkeer naar bestemmingen uit het programma zijn onwijs toegenomen

Helaas zit het er alweer op: het avontuur van ‘B&B Vol Liefde’. De afgelopen weken keken we toe hoe Nederlandse B&B-eigenaren over de hele wereld, op soms wat knullige wijze, de liefde probeerden te vinden. Dat het een van de populairste programma’s is, dat blijk nu maar weer eens extra. Het reisverkeer naar bestemmingen uit het programma is 30% toegenomen, volgens onderzoek van Skyscanner.

Het programma is het gesprek van de dag. Van Leendert, Petri en Bram tot Debby, Walter, Joy en Marianne; de B&B-eigenaren laten Nederland iedere avond smullen van een nieuwe aflevering vol liefde, passie, ongemakkelijke momenten en natuurlijk ‘spiritualiteit’.

Reizen naar de locaties uit ‘B&B Vol Liefde’ steeds populairder

Dagelijks stemmen bijna 1,5 miljoen kijkers af op het ‘B&B Vol Liefde’. Maar dat het programma populair is, zien we niet alleen terug in de kijkcijfers die door het dak gaan. Uit data van Skyscanner blijkt namelijk dat sinds de start van het programma, er flink meer vraag is naar vliegtickets richting de bestemmingen van het programma.

Nu zijn Nederlanders dit jaar überhaupt meer gaan zoeken naar vliegtickets in vergelijking met vorig jaar, blijkt uit data van Skyscanner. Dat is logisch, omdat er vorig jaar nog een nasleep van corona is geweest. Je kan dan ook niet met zekerheid zeggen dat de stijging in de vraag naar vliegtickets die nu te zien is bij een aantal bestemmingen volledig te danken is aan de populariteit van ‘B&B Vol Liefde’. Maar opvallend is het in ieder geval wel.

Stijging van bijna 30%

Zo scoort Debby punten – en niet alleen bij haar maatje Paul. Sinds de start van ‘B&B Vol Liefde’ ziet Skyscanner een stijging van 29%* in het aantal zoekopdrachten richting Girona ten opzichte van vorig jaar. Girona is de dichtsbijzijnde luchthaven van Debbie’s B&B in Sant Andreu del Terrì. Je vliegt in ongeveer 2 uur naar Girona vanaf Amsterdam of Eindhoven.

Ook de B&B van Marianne in het Portugese Budens, gooit hoge ogen. De prachtige kustplaats, die is volgebouwd met luxe zwembaden en infinitypools, valt zeker in de smaak bij de Nederlandse kijkers. Skyscanner ziet sinds de eerste aflevering is uitgezonden, een stijging van 28%* in het aantal zoekopdrachten naar Faro, de dichtsbijzijnde luchthaven, ten opzichte van vorig jaar.

Vliegen naar Mount Joy

Ook (Mount) Joy is populair. Skyscanner ziet een stijging van 19%* richting Malaga, van waar het nog een paar uur rijden is naar de B&B van de jongste deelnemer.

Voor Stockholm in Zweden, waar de vrijgezelle Bram zit, is er een stijging van 7%* te zien, en voor Limoges (Walter) een stijging van 5%*. Wil jij eens kamperen op het spirituele oord van Walter? Dan vertellen wij je hier wat dat je kost. 

Nieuwe trend: Set-jetting

Met het zoeken van vakantie-inspiratie bij je favoriete tv-programma’s of films doe je waarschijnlijk onbewust mee aan de ‘set jetting’ trend die Skyscanner de afgelopen jaren van de grond zag komen. Laura Lindsay van Skyscanner legt uit: ”Set-jetting is de trend waarbij populaire shows en films reizigers inspiratie bieden voor het boeken van een nieuwe trip. Programma’s waarin prachtige kustlijnen, weidse landschappen en ongerepte stranden te zien zijn, wekken vaak reislust op bij de kijkers. B&B Vol Liefde is een mooi voorbeeld van zo’n programma dat ons doet verlangen naar een nieuw reisavontuur.”

 

*Toelichting onderzoeksmethode:  

BRON: Skyscanner onderzocht de zoekopdrachten voor retour economy vliegtickets tussen 10/07/2023 en 15/08/2023 voor een vertrek tussen 10/07/2023 en 31/12/2023, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.